BAYBURT- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimleri için ilk mitingini Bayburt'ta yaptı. Konuşmasını sık sık yerel şiveyle süsleyen Erdoğan'ın hedefinde CHP, MHP ve BDP yer aldı. Başbakan Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli hakkında sert ifadeler kullanması dikkat çekti.

25 BİN DOLAR MİLLİ GELİR VAADI

"70'li yıllardan bu yana Bayburt'a gelip gidiyorum. Az önce Bayburt Üniversitesi'ndeydim. Bugüne kadar gelenler Bayburt'a bir üniversiteyi layık gördüler mi?" diyen Erdoğan, "Başladıklarımızı tamamlamak, yeni eserler inşa etmek, Türkiye'yi 2023'e ulaştırmak için 12 Haziran'da 'Vira bismillah' diyoruz. 2023'te Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokacağız. 8,5 yıl önce Türkiye dünyanın 26. büyük ekonomisiydi, bugün 17. büyük ekonomisi. Bu sürede 9 basamak yukarı çıktık. 8,5 yılda 9 basamak çıktığımıza göre 12 yılda 7 basamak daha çıkar mıyız Bayburt?" diye kitleye hitap etti.

Erdoğan, "Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara yükselteceğiz. Size gelip ne diyecekler biliyor musunuz? 'Senin cebinde 25 bin dolar var mı?' Biz toplam hasılayı söylüyoruz, dünyanın neresinde herkesin cebine 25 bin dolar koyan bir ülke var? CHP bu ülkeyi 25 cente muhtaç etti" dedi.

"'MİLLİ BİRLİK PROJESİ'Nİ MHP BOZDU"

"Bizim iktidarı aldığımız MHP, 3,5 yılda bırakıp kaçtı? Şimdi de 2023 konuşuyor. Sayın Bahçeli, sen 3,5 yıllıksın, bu kadar. Duydum ki bir meydan okuma yapmış. Taksim'den 1000 bozkurtla Kasımpaşa'ya kadar kovalayacakmış beni. Allah Allah... Sayın Bahçeli, sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Ben demokrasi alanında mücadele ediyorum. Ben eşref-i mahluk olan insanla dolaşıyorum. Kovalamaca oynayacak bozkurtların varsa o olanlarda koşturmaya devam et. Bizim işimiz var. Biz fabrikalar kurmaya devam edeceğiz" diyen Başbakan, "Milli birlik ve kardeşlik projesine MHP neden karşı çıkıyor. Türk’ün Çerkez'le, Gürcüyle, Kürt'le kardeş olmasından neden rahatsız oluyor? Bunun kitabında kardeşlik yok. Bakıyorsun bozkurtlarıyla kovalayacak. Ben meydandayım. Hodri meydan" şeklinde konuşmasını sürdürerek, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklendi.

Başbakan Erdoğan, "Ben millete efendi bilmeye değil, millete hizmet için geldik. MHP’ye gönül veren akıl sahibi kardeşlerimize sesleniyorum. Hayvanlarla insanları tehdit etmek kimseye yakışmaz. Milli Birlik ve Kardeşlik projesi Kürt sorununu çözmeye çok yakındı ancak sorun çözülsün istemediler. Bunlar hep Kürt kardeşlerim üzerinden oynadılar" dedi.

YSK kararlarını ve sivil itaatsizlik eylemlerini değerlendiren Başbakan, "Beni de hapse attılar. Sonrasında da 'seçime giremez' dediler. Şu an veto edilenlerin yanında olan medya o zaman 'Erdoğan muhtar bile olamaz' diye yazdılar. Sivil itaatsizlik denilen olay işgal değildir. Bu ülkede yasalar var. Miting mi yapmak istiyorsun, yürüyüş mü yapmak istiyorsun, git yap. Kalkıp insanları rahatsız etme. Halkın otobüsleri yakıp yıkma. Siz bunları yapıyorsunuz. Bunun neresi demokrasi. Sen seçim propagandası yapacaksın diye dağlarda gençler ölüyor. Soruyorum sizlere bunu yapanlar vicdansız değil mi? Partilerin kapatılmasını zorlaştıran oylamada neredeydin BDP? Milleti sandığa gitmemek için referandumda tehdit ettiler" iddiasında bulundu.

ETHA