Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Fok balıklarını, nesli tükenmekte olan balinaları, yağmur ormanlarını kendisine dert edinen küresel vicdanın artık Kabil'de, Gazze'de, Mogadişu'da, Bağdat'ta, Hama ve Humus'ta ölen çocukları da görmesi gerek'' dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Katar'da 6 gün sürecek ve 96 ülkeden katılımcının bulunduğu ''BM 13. Ticaret ve Kalkınma Konferansı''nda, Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani'nin açılış konuşmasının ardından bir konuşma yaptı.

 

Televizyonda açlıktan, yoksulluktan, terörden, çatışmadan ölen çocukları görenlerin gözlerini kapatarak sorumluluktan kurtulamayacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Özgürlüğü, temel insan haklarının, refah ve kalkınmayı kendisi için hak görmek ama başkaları için bunu lüks görmek yaklaşan bir felaketin ön sinyallerinden başka bir şey olamaz. Fok balıklarını, nesli tükenmekte olan balinaları, yağmur ormanlarını kendisine dert edinen küresel vicdanın artık Kabil'de, Gazze'de, Mogadişu'da, Bağdat'ta, Hama ve Humus'ta ölen çocukları da görmesi, duyması ve o acıyı hissetmesi kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Bugünün dünyasında şunu artık çok net olarak görmek durumundayız. Filistin'deki sorun sadece Filistin'in, Ortadoğu'nun değil, dünyanın sorunudur. Afganistan'daki sorun sadece Afganlıların, sadece Asya'nın değil, dünyanın sorunudur. Somali'deki açlık ve yoksulluk sadece Somali'nin değil, sadece Afrika'nın değil, tüm insanlığın sorunudur. Aynı şekilde bugün Suriye'nin kentlerinde, sokaklarında katledilen masum yavrular, Suriyelilerin olduğu kadar yüreğinde merhamet taşıyan her insanın çocuğudur ve sorundur'' diye konuştu.

 

Demokrat Haber