Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari ve Cizre’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Benim gözümde bütün Türkiye Hakkari'dir” ifadelerini kullanan Yıldırım, “Irkçılık yapan bizden değildir. Etnik milliyetçilik yok. Dini milliyetçilik yok. Bölgesel ayrımcılık yok. Hakkari ile, Kırklareli ile, Sinop ile, Hatay ile, 780 bin kilometrekare vatan toprağı ile hep biriz, beraberiz, kardeşiz. Terör örgütlerine asla ve asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

Hakkari’nin ardından Cizre’ye geçen Yıldırım, Cizre’de yaptığı açıklamada tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak vurgusu yaptı.

Yıldırım, “Biz farklı olabiliriz. Ten renkleri siyah olan, beyaz olan var. Kiminin gözü ela kiminin gözü karadır. Bu farklılarımız bizim zenginliğizdir. Gözümüzün rengi ne olursa gözümüzden düşen gözyaşı aynıdır. Kürtlüğünüz ile övünün. Arap’sanız Araplığınızla övünün. Türk’seniz Türklüğünüz ile övünün. Bizim etnik kimliğimiz ne olursa olsun, bizi birbirimize bağlayan Rabia işaretidir. İşaretimiz tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayraktır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Biz birlikte Türkiye'yiz. İşte Türkiye'nin fotoğrafı Hakkari'den yükseliyor. Göreve geldiğimde bir şey söyledim. Dedim ki, milletimizin içi rahat olsun. Bu terör belasını milletin gündeminden çıkaracağız. Terörün hayatımızı esir almasına izin vermeyeceğiz. Bu mücadele devam ediyor. Gün geçtikçe terörün belini kırıyoruz. Umudunu yok ediyoruz.

Hakkari'nin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. AK Parti kurulduktan sonra ilk mitingini Cumhurbaşkanımız, liderimiz, partimizin genel başkanı olarak Hakkari'de gerçekleştirdi. Bu kutlu yolculuğa çıkarken Bismillah dedik, 28 Eylül 2002'de Hakkari'den yola çıktık. 15 yıl boyunca bu yolculuk devam ediyor. Bundan sonra da durmak yok. Allah sizden razı olsun.

Bu ülkenin her ferdine, vatandaşına sadakatle bağlıyız. Benim gözümde bütün Türkiye Hakkari'dir. Değerli kardeşlerim. İlmek ilmek dokunan Hakkari kilimi, Selçuklu'dan beri bu ülkenin ruhunu temsil ediyor.

Irkçılık yapan bizden değildir. Etnik milliyetçilik yok. Dini milliyetçilik yok. Bölgesel ayrımcılık yok. Hakkari ile, Kırklareli ile, Sinop ile, Hatay ile, 780 bin kilometrekare vatan toprağı ile hep biriz, beraberiz, kardeşiz. Terör örgütlerine asla ve asla geçit vermeyeceğiz.

40 yıldır terör belası ile uğraşıyoruz. Binlerce askerimiz, korucumuzu teröre maalesef kaybettik, şehit verdik.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, daha sonra Cizre’ye geçen Yıldırım’ın bir grup öğretmen ve öğrenciye seslendi.

Kaymakamlık binası önünde toplanan gruba konuşan Yıldırım, şunları söyledi:

“Sizi tehdit edecek, geleceğinizi karartacak hiçbir güç olmayacak. Biz farklı olabiliriz. Ten renkleri siyah olan, beyaz olan var. Kiminin gözü ela kiminin gözü karadır. Bu farklılarımız bizim zenginliğizdir. Gözümüzün rengi ne olursa gözümüzden düşen gözyaşı aynıdır. Kürtlüğünüz ile övünün. Arap’sanız Araplığınızla övünün. Türk’seniz Türklüğünüz ile övünün. Bizim etnik kimliğimiz ne olursa olsun, bizi birbirimize bağlayan Rabia işaretidir. İşaretimiz tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayraktır. Demek ki kimliğimizi inkar etmeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.” Belediyeye atanan kayyumun icraatlarını savunan Yıldırım, ilçe doğalgaz getirileceğini ve 500 yataklı hastane yapılacağını söyledi.