CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu çözmek için hükümete kredi veriyoruz” açıklamasına çok sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika seyahati öncesinde havaalanında açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Terör sorununu çözmesi için hükümete yeni kredi veriyoruz" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Yeni başlamış bir süreç değil. Tüm gayretimiz terörle mücadelede başarılı olabilmek, ülkemize huzur ve refahı tam manasıyla getirebilmek. Olayın bizim açımızdan iki ayağı var. Bir devlet, iki siyaset ayağıdır. Bunu ayırt edemeyen siyasetçiler var.

Daha önce başladığımız süreci devam ettirmek niyetindeyiz. Devletin en önemli enstrümanı istihbarat teşkilatıdır. Bu adımı attık, atıyoruz, atacağız. Bu gelişmeler esnasında bizler siyasetçi olarak böyle bir görüşmenin içinde olmadık, olmuyoruz.

Daha önce ‘Terörle mücadele, siyasetçiyle müzakere ederiz’ dedim. Şu an gündemimizde Oslo yok. Bunun önünü kapamanın anlamı yok, Oslo olmaz başka bir yer olur. Hassasiyet ve incelikleri görmemiz lazım. El ele verebilirsek başarılı oluruz. Ne yazılı ve görsel medya ne STK’lardan destek alamıyoruz. Böyle bölücü terör örgütüyle mücadele olmaz.

YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZMIŞ

Kendisi muhtac-ı himmet bir dede, nerde kaldı gayrıya himmet ede. Sen nereye kredi vereceksin Sen krediye muhtaçsın bir defa. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, bunlar doymuyor. Dürüst değil, dürüst olması lazım. Doğru olmayan, gerçek olmayan açıklamalar yapıyor.

Ben üç arkadaşımı görevlendirdim, kendisi de arkadaşlarını görevlendirsin. Yasal düzenlemeyse yasal düzenleme... Beraber ne yapılması gerekiyorsa yapalım. CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamzaçebi ‘Bize üç ay müsaade edin’ dedi, üç ayı devirdik. Samimiyse, dürüstse versin üç arkadaşına talimatı bu çalışmayı başlatalım.

AK PARTİ İKTİDARINDA BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ

Ben yeni bir süreçten bahsetmiyorum. Yeni bir süreç yok, devam eden bir süreç var.

Teröre bulaşanlar için genel af söz konusu değil. İmralı için ev hapsi söz konusu değildir. AK Parti iktidarında böyle bir şey olamaz. Yapılacakların birçoğu uygulamada görülecek.

Provokatif eylemler olabilir. Hazırlığınızı yapıp, bunu en az zaiyatla atlatacaksınız."