Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin oy oranının yüzde 52'ye yükseldiğini söyledi. İmralı görüşmeleri nedeniyle kendilerini eleştiren MHP lideri Bahçeli'ye yüklenen Erdoğan,  PKK’nin çekilme açıklamasını da eleştirerek, "Nasıl girdilerse öyle çıkarlar" dedi.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kızılcahamam'daki kampınızın AK Parti'nin nasıl taptaze bir heyecan olduğunu gördük.10 yıl önce saman alevi gibi dağılacağımızı düşünenler yanıldılar. Böyle düşünenler demokrasi dışı yöntemlerle bizi parçalamaya çalıştılar. Onlar da başarısız oldular.

3 Kasım 2002’de yüzde 34 oy oranıyla hükümete seçildik, 2012’de milletin desteği yüzde 50’ye ulaştı. Şu anda anketlerde Ak Parti’nin oyu yüzde 52’ye yükseldi. Terör meselesini çözdüğümüzde milletimizin teveccühü daha da artacaktır.

İstanbul'un fethinin 600. yıldönümü de hedeflerimiz arasına aldık. Fatih olmasaydı İstanbul'un fethi olmazdı. Bir çağ açılıp kapatılmazdı. Bizim nesillere bir Fatih olma hedefi konulmadı. Biz gelecek nesillerimize bu hedefi koyuyoruz. 2053 hedefleri için kollarımızı sıvadık, çalışmalarımıza başladık.

2071 hedeflerimiz için de aynı aşk ve şevk içindeyiz. Allah ömür verir de 2053'e ulaşırsak biz yine 'Durmak yok yola devam' diyeceğiz.

BAHÇELİ

Biz 2023 için somut hedefleri yakalama mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. 2053’de bugünkü muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek zor değil. MHP Genel Başkanı Bahçeli, 40 yıl sonra 2053’de MHP’nin 140. Yılında nasıl başa geçeceğinin aritmetik hesabını yapıyor olur. AK Parti ise Türkiye’yi daha da büyütmenin mücadelesi içinde olacaktır. 2053 için bize de yakıştırmalar yapan olacaktır. Allah ömür verir de o günleri görürsek biz durmak yok yola devam diyenlerden oluruz.2053’de tek parti CHP’nin zulümlerini hatırlatıyor olabileceğimizi düşünenler olur. Ama biz hayatta olursak o gün yerimizi çoktan gençlere bırakmış oluruz.

28 ŞUBAT'TA KAPATILAN VAKIFLAR

Vakıf medeniyetimizin şehirlerimize yansıması, Osmanlı şehirlerinin vakıf kültürüyle şekillenmesi bir hafta boyunca Vakıf Haftası’nda ele alınacak

Hükümet olarak vakıf geleneğine özel önem verdik.

10,5 yılda Türkiye genelinde 2,6 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi, 70 bin kişiye istihdam sağlandı. 10,5 yıl içinde Türkiye genelinde Yenikapı mevlevihanesinden Fatih Camii’ne 3750 eser onarıldı. Dün Bakanlar Kurulu’nda bazı vakıfları yakından ilgilendiren çok önemli mağduriyetleri ilgilendiren konuları görüştük. 28 Şubat’ta vakıflar mağdur edildi.

22 vakfa dava açıldı. 9 vakfın kapatılmasına, bir vakfın dağıtılmasına karar verildi. 28 Şubat sürecinde 9 vakıf kapatılmış oldu. Şimdi bu mağduriyetlerin giderilmesi için kapatılan vakıfların yeniden kurulmasına imkan sağlayacak tasarıyı Meclis’e gönderiyoruz. Hayatta olan kurucularının başvurmaları halinde adı aynı olmak üzere yeniden açılabilecek. Taşınmazları da mahkeme siciline tescilinden itibaren yeni vakıflara teslim edilecek. Taşınmazların elde edilen kira ve satış geliri de bu yeni kurulan vakıflara iade edilecek. Binlerce öğrencinin elinden tutmuş vakıflarımıza hakkını teslim edeceğiz.

İMRALI İLE GÖRÜŞME

CHP, MHP ve diğer statüko partileri milleti balık hafızalı zanneder, milletin her şeyi unuttuğunu zanneder. Dün en güçlü şekilde savunduklarının bugün karşısında durur.

CHP Genel Başkanı U dönüşleri yüzünden milletimiz tarafından çarkçıbaşı olarak adlandırıldı. Bahçeli sağ kulvardan çarkçılık konusunda CHP Genel Başkanı’nı zorluyor. Kızılcahamam’da MHP Genel Başkanı’na sorular yönelttik. Şu saat itibariyle daha yanıt gelmedi. Şu çözüm sürecinde Bahçeli’nin ne kadar ilkesiz siyaset sergilediğini milletimize anlatacağız.

1999’da devletin kurumları İmralı ile görüşmeler yapmıştır. Ardından İmralı teröristlerin yurt dışına çıkışı için çağrıda bulundu. Bugün bizi bölücülükle itham eden MHP Genel Başkanı 1999’da Başbakan yardımcısıdır. O gün İmralı ile görüşmeleri yapan MİT Müsteşarı ile ben de çalıştım. Bunları dinledim. Bu süreç yeni başlamış bir süreç değil. Ondan daha önce TSK’nın yetkilileri de bu görüşmeleri yapmıştır. Kimse bize çalım atmaya kalkmasın, biz bunları biliyoruz. Yapılan yeni bir iş değildir, olağanüstü bir durum da değildir. Bunların zaten yapılması gerekir.

BOSTAN KORKULUĞU MUYDUN?

Bugün nasıl devletin istihbarat örgütü İmralı ile görüşüyorsa o zaman da devletin kurumları İmralı ile görüşmüştür. Bahçeli ‘’Benim o görüşmelerden haberim yok’’ diyorsa vahimdir. Sen Başbakan Yardımcısıydın. O zaman sana sorarlar: Bostan korkuluğu muydun? O dönem teröristler ülke dışına çıkarken sabotajlar yapılmıştır.

1999 süreci için 3 maymunu oynayan Bahçeli şu anda kükreyen aslan rolleri kesiyor. Bahçeli 1999’da neden kükremedin, neden ihanet var diye ortalığı velveleye vermedin? Türkiye genelinde yapılan eylemlerde CHP, MHP ve İP’in iç içe geçip eylem yaptığını görürsünüz.

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

Banyas'ta görenleri insanlığından utandıracak görüntüler var. Banyas'taki manzara en az Kerbela kadar acıdır, katiller de en az Yezit kadar katildir. Kalbinde Ehli Beyt sevgisi olanlar Banyas'taki katliama seyirci kalamaz. O fotoğrafı görünce çılgına döndüm. İsrail'in Şam'a saldırısı da kabul edilemez.

PKK

Erdoğan konuşmasının sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada PKK’nin çekilme açıklamasını eleştirerek, "Terör örgütünün tarih açıklaması yanlış. Nasıl girdilerse öyle çıkarlar. Bizim için esas olan silahları bırakıp ülkeyi terk etmeleriydi" dedi.