Varşova’da genel yayın yönetmenlerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç’ın 'rest'iyle ilgili “Varsa herhangi bir sıkıntı, biz kendi aramızda görüşürüz. Gereğini gerektiği yerde ben yaparım. Televizyon ile medya aracılığı ile yapmam” dedi

Milliyet'ten Fikret Bila'nın haberine göre; Varşova’da gazetelerin genel yayın yönetmenlerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bu konuyu medya aracılığıyla konuşmayı doğru bulmadığını belirtti. Bu konuyla ilgili sorulara, “Biz kendi aramızda görüşürüz. Gereğini gerektiği yerde ben yaparım. Bunu konuşacağım mahal burası veya medya değil” karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan’ın, Arınç’ın sözlerine verdiği yanıt şöyle:

“Yurtdışı seyahatindeyiz. Ülkemizin bu ülkelerle yaptığı görüşmelerden nasıl bir fayda sağlayacağını konuşmalıyız. Benim bir arkadaşım veya hükümet sözcüm bir şey söylemiş, bu konuyu görüşeceğim mahal burası değil, sizler değilsiniz. Kendi aramızda görüşürüz. Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz. Partinin genel başkanı ve hükümetin başbakanı benim. Varsa herhangi bir sıkıntı kendi aramızda görüşürüz. Gereğini gerektiği yerde ben yaparım. Televizyon ile medya aracılığı ile yapmam, MYK’da Bakanlar Kurulu’nda görüşürüz.”

Erdoğan, “Bu açıklamasından sonra Arınç’la telefonla görüştünüz mü?” sorusuna da, “Hayır görüşmedim, niye görüşeyim?” yanıtını verdi.

'KONU NERELERE ÇEKİLDİ'

Başbakan Erdoğan, kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasına ilişkin olarak yürüyen tartışmaların anımsatılarak, açıklama yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

“Ben açıklanacak herşeyi söyledim. Bu tür konular bir ya da iki defa konuşulur. Sürekli aynı şeyleri söylemenin anlamı  yok. Açıklamalarımı farklı yerlere çekmenin de bir anlamı yok. Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiler. Ailelerin şikâyetleri üzerine bir açıklama yaptık, konuyu nerelere getirdiler.”

Başbakan Erdoğan, ailelerden gelen şikâyetleri dikkate alarak ilgili bakanlıkların çalışma yapmasını istediğini belirtti. İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın konuyu incelediklerini ve gerekli adımları atmak üzere çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.