Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün, yurtta yaşanan olaylar sebebiyle yaptığı "mesaj alınmıştır" ve “Demokrasi sadece seçim demek değildir!” açıklamasıyla verdiği ince mesaja, "Mesaj alınmıştır derken içeriğinde ne var bunu bilemem" diyerek kendi görüşünde ısrar etti: Demokrasi sandıktan geçer!

Fas'ta bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan Fas Başbakanı ile birlikte açıklamalarda bulundu. Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün yaptığı açıklamayla ilgili olarak "Ben tabi sayın cumhurbaşkanımızın nasıl bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Bu ifadenin önünde arkasında ne var bilmiyorum. Evet yine demokrasi sandıktan geçer diyorum" diye konuştu.

Erdoğan bu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Demokrasi seçim midir değil midir? Demokratik parlamenter sistemlerde parlamento yolu seçimden geçer. Sandığın olmadığı bir sistem zaten demokratik değildir. Demokrasideki tavır halkın iradesinin tecellisidir. Sandıkta o irade tecelli eder. Ben tabi sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Bu ifadenin önünde arkasında ne var bilmiyorum. Evet yine demokrasi sandıktan geçer diyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız ‘mesaj alınmıştır’ derken neyi kastetti ben bilemem. Ben de bu sabah basın mensuplarına sordum, ‘Siz hangi mesajı aldınız’ dedim, fakat basın mensupları arkadaşlar bana herhangi bir mesajı açıklayamadılar."

“BİRKAÇ GÜNE BİTER”

Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili, aklıselimin ortama hakim olduğu kanaatini taşıdığını belirterek, "Öyle zannediyorum ki birkaç gün içerisinde de tamamıyla bu normale dönecektir. Zaten ülkenin genelinde başta İstanbul olmak üzere de böyle adeta her yer terörize edilmiş gibi bir hava da söz konusu değil. Ama birkaç gün içerisinde, dönene kadar herhalde tamamıyla bu iş bir çözüme kavuşmuş olacaktır" dedi.