BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuna ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki fikir ayrılıkları derinleşirken, tartışmaya bu kez de Başbakan'ın Başdanışmanı ve AKP milletvekili Yalçın Akdoğan katıldı.

Erdoğan dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olduğunu söylerken, Cumhurbaşkanı Gül ise "çıkmaz sokaklara itmeyelim" açıklamasında bulunmuştu.

Akdoğan ise Star gazetesinde yazdığı "Tahammülün sınırı ne?" başlıklı yazısında Gül'e göndermede bulundu ve 'yanıt' bekleyen sorular yöneltti.

'NE ÖNERİLMEKTEDİR?'

Akdoğan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Şunu görmek zorundayız. Geçmişte yaptıkları yanlışların on katını yapan ve kendi siyasi alanını daraltırken Türk demokrasisini zehirleyen bir anlayışa karşı ne yapılabilir? Terörle sarmaş dolaş olan ve sürekli yaptıkları ajitasyonlarla toplumu isyana teşvik eden bir anlayışa hukuken ve siyaseten tahammül etmek ne kadar doğrudur? Bu karşı tavır takınılmalı yani ne önerilmektedir?"

ERDOĞAN'A DESTEK

Akdoğan yazısında 'bir cevap beklediğini' söyleyerek şunu yazdı:

"Bazı BDP'lilerin hukuk sistemine meydan okuyan söylemlerine karşı hükümetten yönelen tepkileri çekinceyle karşılayanların önerilerini de söylemeleri gerekir."

Başdanışman Akdoğan, Başbakan'a yöneltilen eleştirilere karşılık olarak da, "Başbakan ilkesel olarak parti kapatmaya karşı, bireylerin yaptığı yanlışların cezasını çekmesini savunuyor" dedi ve Erdoğan'a arka çıktı. (BA)