Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar suçu ile ilgili kanun teklifinin, muhalefet partileriyle görüşülmesi yönünde talimat verdi.

TBMM’ye sunulan kanun teklifine göre, cinsel istismar suçunu işleyen fail ile mağdurun evlenmesi durumunda, verilen ceza ertelenecek ya da cezanın açıklanması geriye bırakılacak.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım, tartışma yaratan kanun teklifinin muhalefet partileriyle görüşülmesi için AK Parti grubuna talimat verdi.

TBMM Genel Kurulunda, dün akşam kabul edilen önerge şu şekilde:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesini ve teklif ederiz.

“(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir”