Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "AKP samimiyse idam cezasını getirirse, MHP olarak kayıtsız şartsız destek veririz" açıklamasına ilişkin, "Referandum sonrası MHP ile oturur konuşuruz. Önce referandumu yapalım, sonra bakarız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya’da bazı gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sürecine ilişkin olarak, “Hayır çıksa da bu ülkeye bir şey olmaz, bu ülke bölünmez” dedi. Yıldırım, erken seçime ilişkin sorulara ise “Erken seçim gündemde yok” yanıtını verdi.

Evet çıkması halinde Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi için uyum yasalarının çıkarılması gerektiğini bu durumda da bir erken seçim yapılamayacağını vurgulayan Yıldırım’ın ‘Hayır’ çıkması halinde de ‘yolumuza devam ederiz’ dediği öğrenildi.

Ancak, “Hayır çıkarsa ve hükümetin üzerinde baskı olursa tekrardan bir değerlendirme yaparız” diyerek erken seçimi gündeme getirdiği ifade edildi.

Başbakan, tartışma konusu olan dünkü AKP grubundaki bozkurt işaretiyle ilgili olarak, “Gerekirse her işareti yaparız” diye konuştu. 

Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AKP zamana oynamasın, idama kayıtsız şartsız destek vereceğiz” çağrısına, “Önce başladığımız işi bir bitirelim” yanıtını verdi. Ve referandumdan sonra MHP ile konuyu görüşebileceklerini ifade etti. MHP ile bir iki ortak etkinlik yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Yıldırım’ın HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin olarak da “Yargı sürecinin sonucunu yaşıyorlar. Kim olursa olsun kesinleşen cezası olanın durumu TBMM’de okunur. Bundan sonra da olacak olan bu” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.