Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında, CHP'li vekil Hüseyin Aygün'ün PKK'nin kurucularından Sakine Cansız'ın ailesine verdiği taziyeye değinerek, hem Aygün'ü hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aygün'e yönelik sözlerini eleştirdi.

Başbakan yine CHP'li Aygün'ün "Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı" ifadesine işaret ederek, bu söylem ile 'değişen CHP' benzetmesini kullandı, Aygün ve Kılıçdaroğlu'na eleştiriler yöneltti.

AYGÜN TARTIŞMASI

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e ilişkin tavrını ise ''Çıkmış teröristin evine taziyeye giden o milletvekiline ayar vermeye çalışıyor. Hiç kusura bakmasın, üzüm üzüme baka baka kararır. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş'' şeklinde değerlendirdi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aygün'ün taziye ziyareti ile ilgili olarak "Siyasette herkesin sorumlu davranması lazım. Sorumluluk kavramı vardır. Boş bir kavram değil. Siyasi partilerde her üye, partinin koyduğu kural ve ilkelere özenle uyması lazım," demişti.

"CHP, 'EGE'DE RUMLARA ETNİK TEMİZLİK YAPILDI' DİYEN BİR PARTİ OLDU"

Başbakan Erdoğan, Aygün'ün Ege'de Rumlara yönelik yapılan etnik temizlikle ilgili söylemlerini de eleştirerek şöyle konuştu:

"Merak ediyorum. Hani bu CHP Atatürk'ün partisi idi ? Her fırsatta 'Atatürkçüyüm ve Kemalist'im' diyen ve Kuvayi Milliye ruhunu sürekli istismar eden CHP'nin bugün artık 'Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı' diyen bir parti haline geldiğini görüyoruz. Düşünebiliyor musunuz ? Genel Başkan'ın hemşerisi olan bir milletvekili çıkıyor 'Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı" deme cüretini gösteriyor. Gerçekten çok yazık. Ama hakkını da yemeyelim. CHP Genel Başkanı hemşerisi olan o milletvekilinden daha farklı bir zihniyete sahip değil. Bunu biliniz," dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEDEN VAZGEÇECEK DEĞİLİZ"

Başbakan, ''CHP milletle aynı dili konuşamıyor, MHP de CHP ile aynı yola girmiştir. Herkes bu süreçte sorumluluklarının farkında olmalı. Bu süreç bir samimiyet sınavıdır. Kimin barıştan yana olduğunu gösterecek bir süreçtir. Terörle mücadelede vazgeçecek, mücadeleyi asla askıya alacak değiliz. Terör örgütü silahlarını bırakana kadar güvenlik güçlerimiz operasyonlara devam edecek'' diye konuştu.

BAHÇELİ'YE CEVAP

Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AKP'nin terör sorununun çözülmesi durumunda oylarının yüzde 70'lere çıkabileceği yönündeki sözleriyle ilgili olarak, ''Bu muhteşem matematik yeteneğinden ve muhteşem siyasi çözümlemesinden özellikle de AK Parti'ye ilgili bu siyasi öngörüsü ve iyi niyet temennilerinden dolayı Sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum. Sayın Bahçeli, demek ki sorun Başbakan'da ya da millette değil. Sorun demek ki sizde'' dedi.

'KILIÇDAROĞLU'NUN GİZLİ AJANDASI VAR'

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği tutuklu gazetecilerin, terör suçlarından cezaevinde bulunduğunu savunarak, ''Kendisi Çin'de. Bir zahmet oradaki durumu da Çinli yetkililere sorsun. Onlardan o çok merak ettiği bilgiyi kendisi alsın'' dedi.

Erdoğan, ''Genel Başkanına söz söylemeyen CHP'li milletvekili bizim üzerimizden prim yapmaya çalışıyor. CHP Genel Başkanının gizli ajandası var. O ajandayı hiçbir zaman açamaz. CHP Genel Başkanı şu anda Çin'de. Kendisi o koltuğa oturduğu andan itibaren Türkiye'yi gazetecileri hapse atan ülke olarak lanse etti. CHP Genel Başkanı suça karışan kişilerin avukatlığını yapıyor'' diye konuştu. (DEMOKRAT HABER)