Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Konya İl Teşkilatı’nın toplantısında konuştu. Davutoğlu, PKK ve devlete çatışmasızlık çağrısı yapanları "bir takım çevreler" olarak nitelendirerek, “Çatışmasızlık ortamına girilsin çağrısı yapıyorlar; tek bir silahlı unsur kalmayana kadar mücadele devam edecek,” dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:

"Yurt içinde ve yurtdışında birtakım çevreler, çatışmasızlık ortamına girilsin çağrısı yapıyor. Türkiye’de silahlar bırakılana, meşru güvenlik güçlerimiz dışında tek bir silahlı unsur kalmayana kadar mücadele devam edecek. Silahları gömün değil, toprak altına, magmaya kadar gömün.

"Bugün, adını anmak istemeyeceğim, çok satan, yalanlarıyla ünlü bir gazete… Belki okumuşsunuzdur. Bugün bu gazete manşetinden, yıllarca gece-gündüz millete hizmet eden bazı bakanlarımızı da manşetten göstererek, bu Kürt kardeşlerimizin fotoğraflarını göstererek ‘Bunlar mı milli’ diye sordu. Bu zihniyet, ırkçılığın en adi örneğini ortaya koyuyor.”

SEÇİM ŞARKISINA YASAK

"Allah aşkına Türkiye’de Haydi Bismillah demek, Bismillah’ın olmadığı bir iş olur mu? Bir şarkıda Bismillah geçtiği için devreye girmişse, bu bizim gönlümüzdeki, yüreğimizdeki Bismillah’ı söylemeye engel olabilir mi? İşte söylüyorum; Haydi Bismillah. Bunlar bu milletin mayasında. Bunların üzerinden ideolojik kavga yapmak isteyenler milletle kavga ederler. Milletle kavga edene millet prim vermez. Bizim bu anlamda yolumuz, Bismillah diye yola çıkan, evladını Bismillah diyerek cepheye gönderen anaların yoludur. Tabii YSK kararlarına saygılıyız ama önemli olan bu konuda CHP’nin harekete geçmiş olmasıdır. Örtüler bazen kalkıyor ve kimin ne ile kavgalı olduğu ortaya çıkıyor.”