Başbakan Erdoğan'ın Türk bayrağının indirilmesine ilişkin "Tokat'taki vatandaşın ortaya koyduğu tavrı aynı şekilde herkesin ortaya koymasını söylüyorum" açıklamasının hemen ardından Ankara'da tekbir getiren bir grup provokasyon girişiminde bulundu. “Türkiye Kürtlere mezar olacak” sloganları atan grup, Yüksel Caddesi ve çevresinde kafelerde oturanlara saldırdı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, saat 20.30 sularında Güvenpark'ta toplanan ülkücü bir grup sloganlarla Metro alt geçidinden Yüksel Caddesi'ne yürüdü. Kızılay'da çeşitli sol ve sosyalistlerin yoğun olarak bulunduğu Karanfil, Konur Sokak ve Yüksel Caddesi'ne sloganlarla yürüdü. Çeşitli sosyalist grupların pankartlarını indirip ateşe verdiler.

'HEPİNİZ ÖLDÜRECEĞİZ' TEHDİDİ

"Ülkücü hareket engellenemez", "Türkiye Kürtlere mezar olacak", "Bozkurtlar ulusun, tanrı Türk'ü korusun" sloganları atan grup tekbir getirerek çevredeki vatandaşlar ve esnaflara zorla slogan attırmaya çalıştı. Zaman zaman vatandaşın üzerine yürüyen grup, Konur Sokak'ta 'Ülkücü yemini' etti. Bu sırada çevredekiler gruba tepki gösterdi. Tepki gösterenlere küfürler eden sopalarla saldıran gruba çevredeki vatandaşlar müdahale etti.

Çıkan kısa çatışmanın ardından ülkücü grup koşarak sokaktan kaçtı. Ülkücüleri sokaktan geri püskürten vatandaşlar Konur Sokak'ta, "Yaşasın halkların kardeşliği", "Konur faşizme mezar olacak" sloganları attı. Kaçan ırkçı gruptan kimi kişiler kaçarken, "Hepinizi öldüreceğiz. Vatan hainleri" diye bağırdı.



BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Bu yaşananlardan dakikalar önce Başbakan Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle yaptığı basın toplantısı soru üzerine “Bölgedeki bu gelişmeler hususunda da özellikle halkıma bir çağrıda bulunuyorum. Bütün bu olaylar karşısında bilesiniz ki bu çözümsüzlük sürecini ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Milletçe bu provokasyonlara karşı dik durmamız lazım. En azından Diyarbakır'da annelerin ortaya koyduğu tavrı tüm bölgenin koymasını hatırlatmak istiyorum.

Tokat'taki vatandaşın ortaya koyduğu tavrı aynı şekilde herkesin ortaya koymasını söylüyorum. Kalkıp da yol kesmek bu eşkıya işidir, terör işidir. Yol kesenler de bundan böyle bedelini ödeyeceklerdir. Ülkemizin huzurunu kimseden bozmaya hakkı yoktur”.