Başbakan Binali Yıldırım belediyelere kayyum atanmasına ilişkin, "Yeni atamalar tabii olabilir. Ancak ne yazık ki bazı belediyeler, bölücü terör örgütünün adeta lojistik merkezi haline gelmiştir. Ödenekleri bölücü terör örgütüne aktarmak gibi yasal olmayan faaliyet içine girmişlerdir."dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı namazını Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde kıldı.

Yıldırım'ın şu açıklamalarda bulundu:

BELEDİYELERE KAYYUM ATANMASI

"Ne yazık ki bazı belediyeler, özellikle bölücü terör örgütünün adeta lojistik merkezi haline gelmiştir. Devletin kaynaklarını, milletin vergilerini, şehrin, ilçenin, beldenin güzelleşmesi için harcayacaklarına öyle veya böyle bölücü terör örgütüne aktarmak gibi bir yasal olmayan faaliyet içine girmişlerdir.

"Görevden alınan belediyelerin tamamında böyle bir durum söz konusudur. Bunlar yapılan soruşturmalarla ortaya konmuş gerçeklerdir. Yapılan hukuki süreç sonunda ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla birilerinin Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkmasını asla kabul etmek mümkün değildir. Bu belediyeler dışında yeni görevlendirmeler olabilir."