Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından Meclis’teki makamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da katıldı.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'na hareket etti. Erdoğan, görüşmeye ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

AKİL ADAMLAR KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ

Başbakan Erdoğan, Danimarka ziyareti önce gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Çözüm sürecine CHP ve MHP'nin katkısı yoktur. Son dönemde BDP’nin bir katkısı varmış gibi görünüyor ama bunu ne kadar sağlıklı olduğunu göreceğiz. TBMM’ye getirilip çözüm sürecine yönelik görüşülmesi gibi bir şey gündemimizde yok.

Biz bütün görüşmeleri aramızda değerlendiriyoruz. Ekibimizle bunu konuşuyoruz. Nihai neticeyi de vakti saati geldiğine halkımızla konuşuruz.

Akil adamlar konusunda ben aylar önce bir kapı açmıştım. Bu kapıdan birçok girişler oldu. Ama bu kapıdan girenlerin bir ağırlığının olması lazım. Ağırlığı yoksa önüne gelen ben akil adamım derse kıymeti harbiyesi olmaz. Biz de bu konu üzerinde hükümet olarak çalışıyoruz.

Olayın hem bireysel hem de kurumları temsilen akil adamlar arasından insanların bulunması önemli.

KCK DAVALARIYLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK OLABİLİR Mİ?

4. yargı paketinin bu işlerle yakından uzaktan alakası yok. 4. Yargı paketi düşünce özgürlüğü ile ilgili. Pazarlığa yönelik hiçbir madde Meclis’ten çıkmaz.

YAZACAĞIMIZ HATIRATA MALZEME KALSIN

Erdoğan toplantıda, daha önceden sert bir dille eleştirdiği 'İmralı tutanaklarının basına sızması' konusuna ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

''Ana muhalefet bize iki ay dedi ama o iki aydan sonra neredeyse 6 ay oldu. Hiçbir dönüş olmadı. Geçenlerde açık söyleyeceğim, yine bize bir talep geldi. Bu talepte de 'bir kişi ben görevlendireyim, bir kişi de CHP görevlendirsin. Arada bir iletişimle bu süreci başlatalım' dediler. Ben bu konu ile ilgili olarak da Beşir beyi görevlendirdim. Kendileri de 'Filanca ismi biz görevlendirdik' dediler. Şimdi gazeteciler bu bilgileri çok çabuk yakalarlar.

Siz yakalayacaksınız. Ben şimdi size şifre verdim. Beşir bey o zatı aradı, görüştü. 'Ben size döneceğim' dedi. Hala dönecek. Şimdi bunları anlamak mümkün değil. Sadece bunlar, 'dostlar alışverişte görsün' deyip piyasada konuşuyorlar.

BDP’Lİ VEKİLİ İŞARET ETTİ

Ama ben de ne diyorum. Bunu açıklarım. Geçenlerde malum Milliyet Gazetesinde olan olayla ilgili ne dedim 'Bunu özellikle medya ararsa bulur ve açıklar.' Ne oldu.

İş bize kalmadan açıklandı mı açıklandı. Ama neye, çaycıya garsona gitti, o ayrı mesele. 'Ama bizden çıktı' dediler sonunda. 'Ama milletvekilinden çıkmadı' dediler. Eğer araştırırsanız belki oraya da bunun ucu dayanabilir. Bakın bunu da söyleyeyim. Her şeyi de benden istemeyin. Olur ya yazacağımız hatırata da malzeme kalsın.''