Başbakan Binali Yıldırım, New York'ta ABD Başkan Yardımcısı Pence ile Washington'da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "ABD Başkan Yardımcısı Sayın Pence ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ülkelerimiz arasındaki konuları ele aldık. Aynı zamanda bölgesel meseleler üzerinde de konuştuk. Prensip olarak bundan sonra ilişkilerimizi bulunduğu düzeyin daha ilerisine iyi yönde taşımak için gayret göstermeye karar verdik" dedi.

‘ABD İLE İLİŞKİLERİ İLERİ TAŞIYACAĞIZ’

Binali Yıldırım, "Amerika Birleşik Devletleri'nde yatırımcılar ve müslüman topluluklarla bir araya geldik. Türkiye-Amerika ilişkileri ve bir takım ayrı çalışmalara karşı, doğru şekilde STK'ları bilgilendirme fırsatını bulduk. Eyüp Sultan Camii'nde Cuma namazımızı eda ettik. Türkiye'ye karşı büyük bir hayranlık var. Darbe girişiminden sonra tek yürek olarak Türkiye'nin yanında yer aldılar. Türkiye'ye destek ve dayanışmalarını gösterdiler. Güzel bir işbirliği çalışması içindeler. Gezimizin resmi ve resmi olmayan diğer bölümü yoğun bir şekilde geçti. Şimdi memleketimize dönüyoruz. ABD ile ilişkiler ileri taşıyacağız" diye konuştu.

"FETÖ KONUSUNDA BEKLENTİLERİMİZİ İLETTİK"

Fethullah Gülen’in iadesi ve YPG konusunda açıklama yapan Yıldırım, "Biz olması gerekeni söyledik, beklentilerimizi ilettik, karşı taraf da bununla ilgili bize olumsuz bir şey söylemedi. Bu konulardaki hassasiyetimizi, konuya verdiğimiz önemin farkında olduklarını paylaştılar. Bundan sonrasını takip edeceğiz, göreceğiz, biz de adımları atacağız. Bizim amacımız ilişkileri daha da germek değil, ilişkileri geliştirmek iyileştirmek. Bunun her iki ülkeye de faydası var; Türkiye'ye de faydası var, ABD'ye de faydası var. O bakımdan olumlu gündem üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.