Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin ön şartsız ve açık bir ajandayla Bağdat ile diyaloğa hazır olduğunu söyledi.
 
Mesud Barzani, bugün Pirmam'daki Başkanlık Konutu'nda Almayan'nın Bağdat Büyükelçisi Cyril Nan ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede Irak'taki siyasi gelişmeler ve referandum yankılarının ele alındığı belirtildi.

Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin, gerginlik ve karışıklık çıkarmak amacıyla hiçbir adım atmadığını vurgulayarak, “Kürt milleti barışçıl bir süreçte oyunu verdi. Referandum, Kürdistan halkının iradesini ortaya koydu” dedi.

Rudav'ın haberine göre Almanya'ya teşekkür eden Barzani, Bağdat ile müzakerelere ilişkin olarak, Kürdistan Bölgesi'nin ön şartsız ve açık bir ajandayla Bağdat ile diyaloğa hazır olduğunu söyledi.

Açıklamada, Cyril Nan'ın, Irak'taki siyasi gelişmeler ve referandum yankılarıyla ilgili ülkesinin görüşünü ilettiği ifade edildi.

Cyril Nan, Erbil ile Bağdat'ın yeni bir gerginliğe yol açacak veya durumu daha da karmaşık hale getiren adımlardan uzak durması gerektiğini ifade ederek, Almanya'nın, sorunların çözümü ve gerginliğin önlenmesi amacıyla diyaloğa başlamaları için her iki tarafa yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Gerginlik ve karışıklığın her iki tarafın zararıyla sonuçlanacağına dikkat çeken Alman Büyükelçi, Kürdistan Bölgesi'nin, istikrar ve güven açısından Almanya için önemli olduğunu vurguladı.