Federe Kürdistan Bölge Başkanlığı, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamayı kınadığını duyurdu.

Kürdistan Bölge Başkanlığı resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, HDP'nin 7 Haziran seçimleri için Diyarbakır'da yaptığı mitingde iki patlamanın meydana geldiğini belirtilerek, bu tür tatsız olayların seçimlerin demokratik bir atmosferde yapılmasına zarar vermemesini temenni edildiği belirtildi.

Yazılı açıklamada, Mesud Barzani'nin söz konusu patlamada duyduğu üzüntüye dile getirildi. Barzani'nin sözlerine yer verilen açıklamada, seçimlerin Türkiye 'de devam eden barış sürecinin hızlanmasına ve ülkedeki istikrarın güçlenmesine vesile olmasının ümit edildiği hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır'da meydana gelen patlamayı şiddetle kınıyoruz. Yarın başlayacak seçimlerin tüm Türkiye halkının çıkarları doğrultusunda sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Aynı zamanda seçimin çok sakin ve demokratik bir atmosferde gerçekleşmesini arzuluyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar niyaz ederken, bu seçimin, Türkiye'de devam eden barış sürecinin hızlanmasına ve ülkedeki istikrarın güçlenmesini vesile diliyoruz."

HDP'nin Diyarbakır mitinginde dün meydana gelen patlamalarda 4 kişi yaşamını yitirmiş, 400'den fazla kişi de yaralanmıştı. (Sputniknews)