Federal Kürdistan Başkanı Barzani Kobani’nin IŞİD’den alınması dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu başarı tüm Kürdistan halkının başarısıdır” dedi.

Federal Kürdistan Başkanlığı resmi sayfasından Mesud Barzani adına Kobani’nin kurtarılmasına ilişkin bir mesaj yayımlandı. Mesajda, “Bugün direnen Kobani’nin kurtarıldığı haberini almış bulunmaktayız. Bu haber, her Kürdistanlı ve özgürlük savunucusu mutlu etmiştir. Bu başarı tüm Kürdistan halkının başarısıdır. İnsanlığın terör vahşetine karşı başarısıdır” denildi.

Mesud Barzani imzasıyla yayımlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Kobani’de direniş gösteren savaşçıları ve onlara destek olan kahraman Peşmerge kardeşlerimin bu tutumunu değerli buluyor hepsinin ellerinden ve gözlerinden öpüyoru. Kürdistan Bölgesi bin 500 kilometrelik sınırda halen IŞİD’le savaş halinde.

“Koalisyon güçlerinin sürekli desteğinden dolayı kendi adıma ve Kürdistan halkı adına teşekkür ediyorum. Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçmesi için yardımcı olan Türkiye’ye de teşekkür ediyorum.

“Bir şehir ve birkaç köyün kaybedilmesi kırılmaya yol açmamalı. Kırılma, irade ve direnişin kaybedilmesidir. Kahraman Kobani, direniş gösterip iradeli davrandığı için düşmedi. Şuna emin oldum ki Kobani; Kürdistan halkının desteği, Kürdistan halkının dostlarının yardımı ve Kobani’nin direnişiyle teröristlerin acımasızlığına karşı kırılmayacak ve hep başı dik olarak kalacak.

“Vatan ve toprak için verilen kurbanlar büyük bir şereftir. Halkımızın çocukları terörle savaşta kurbanlar verdi ve eşsiz bir kahramanlık örneği sergiledi.

Güney Kürdistanlı Peşmerge Zerevan’ın Kobani’deki şehadeti, aynı şekilde Rojavalı Peşmerge Neçirvan’ın Musul’un Eske bölgesinde şehadeti -ki ikisi de aynı gün şehit düştü- Kürdistan halkının birliği, tek sesliliği ve kardeşliğini göstergesiydi.

“Onlar, Kürdistan halkının aynı davanın izinde gittiğini gösterdiler.”

(İMCTV)