Ege’nin barış adımlarıyla öne çıkan ilçesi Dikili’den önemli bir tavır… Yaşanan gelişmelere tepki olarak Dikili festivalini ertelediler…

Sosyal belediyecilik uygulamaları ve çevreye duyarlılığı da bilinen Dikili Belediyesi uzun yıllardır düzenlediği festival, şenlik ve etkinliklerinde barış konusunu hep gündeminde tuttu.

Şehrin en güzel yerinde Dikili’yle özdeşleşen Olof Palme Barış Parkı ve Anıtı bulunan kent, karşı kıyı komşusu Middili ile de sık sık barış etkinlikleri düzenliyordu.

'İNADINA BARIŞ'

18-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Dikili Barış, Demokrasi ve Çevre Festivali ertelendi.

Şenliklere katılmak için ilçeye gelen SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ile birlikte açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, 'inadına barış' çağrısında bulundu.

Özgüven, "Barışı yeşertme, barış düşüncesini yaygınlaştırmak amaçlı düzenlenen festivallerimizin 16.'sı bugün başlayacaktı. Ne yazık kanın, acının, gözyaşlarının arttığı süreç bizi bu zorunlu bir karara itti" dedi.

Dikili Belediye Meclisi ve Kent Konseyi'nin ortak kararı doğrultusunda festivali ertelediklerini ifade eden Özgüven, "Kararımızın bir anlamda barışın yara aldığı bu sürece bir karşı koyuş olduğunu düşünüyoruz. Yaratılan her türlü şiddet ve terörün birlikte yaşamaya ve kardeşliğe zarar verdiği açıktır. Bugün tüm insanlarımıza ve yöneticilerimize düşen en önemli görev, her tür provakatif eylem ve tutumdan kaçınmak, savaş dili yerine barış dilini kullanmak ve barış için el ele vermektir. Kaygılarımızın paylaşılacağı umudunu taşıyoruz. Barış ve kardeşliği geliştirmeye yönelik tutumumuzun güçlenerek süreceğini de belirtmek istiyoruz" diye konuştu.

Özgüven, sakin, huzurlu ve barış içinde kucaklaşılan, kardeşlik türkülerinin söylendiği günlerin yakınlaşması temennisinde bulundu.

Dikili Festivali'nin yıllardır Türkiye için çok önemli olduğunu dile getiren Karayalçın ise, "Ben bu şenliklerin ertelenme gerekçesinin Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu, içine girdiği ortam nedeniyle çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile kaybettiklerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Bu acı günlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum" dedi.