CHP’nin Kürt Sorunu’nun çözümü konusunda aktif ve yapıcı bir politika izlememesi partiye pahalıya mal oluyor. Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ı milliyetçi söylemleriyle kaybeden CHP’de yeni istifa haberleri Urfa’dan geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Karaköprü İlçe Başkanı Kenan Karataş, CHP'nin Barış sürecinde takındığı tavrı nedeniyle Karaköprü İlçe Başkanlığı'ndan istifa etti. Kenan Karataş olası seçimlerde en iddialı aday durumundaydı.

Karataş, CHP Karaköprü İlçe Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin en es eski ve en köklü partisi konumunda olduğunu belirterek, Atatürk'ün, kucaklayıcı politikasıyla geniş kitlelere hitap eden CHP'nin, bugünkü yönetim anlayışıyla Ulu Önderin, özgürlükçü, demokrat, devrimci ve halkçı anlayışından sapma göstermeye başladığını söyledi.

Karataş, makam değil barış istediğini ifade ederek, "Doğu'da yaşayan ve CHP'de Başkanlık yapan devrimci bir siyasetçi olarak, bu şartlarda görevimi layıkıyla yerine getiremeyeceğim kanaatine vardığımdan, CHP Karaköprü İlçe Başkanlık görevimden ayrılma kararı almış bulunmaktayım" dedi.

Karataş geçen hafta yerel bir gazeteye şöyle yazmıştı:

“Barışa uzanan eli tutmak, barışa giden çözüm sürecine destek olmak bütün vatansever düşüncelerin görevi olmalı. Resmi ya da gayri resmi, akan kan durmalı, durmak zorunda. Aksi durumu düşünmek bile istemiyorum.

Barış sağlanmalı, savaş durmalı, kan durmalı, akan gözyaşları son bulmalı. Ve bu amaçla Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısına ve bayrağına dokunmamak şartı ile kimle görüşülmesi gerekiyorsa görüşülmeli, nereye gidilmesi gerekiyorsa gidilmeli.”

BİR İSTİFA DA HALFETİ’DEN GELEBİLİR

Bu arada Urfa’nın Halfeti İlçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir’in de CHP’den istifa edeceği konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2 dönemdir Belediye Başkanı seçilen Mahmut Özdemir’in CHP’den istifa ederek Barış ve Demokrasi Partisi’ne geçiş yapacağı bildirildi.

Urfahaberler.com’a göre Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, CHP barışa katkı sağlamak için rahatlatıcı bir açıklama yapmadı, bölge halkı bu konuda rahatsız, ben de Türklerin ve Kürtlerin oyunu alan bir Belediye Başkanı olarak şu anda seçmenlerim ile görüşme yapıyorum. Bana uygun olan ve bana yakın olan Barış ve Demokrasi Partisi’ne geçmeye karar verdim. Şu anda çalışmalarımız davam ediyor. Halfeti’nin köylerle birlikte yaklaşık 25 bin seçmeni var. Bu seçmenlerin yarısı Türk yarısı Kürt. Ben her kesime hitabeden bir başkanım” diye konuştu.