Aralarında Barış Atay’ın da bulunduğu 14 kişi Ankara Adliyesi’ne kelepçeli olarak getirildi. 14 kişinin savcılık ifadesi başlarken, adliye önünde bekleyenlerin sayısı artıyor.

RedHack ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında tiyatro oyuncusu Barış Atay’ın da bulunduğu 14 kişi sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne getirildi. 14 kişi “kaçma şüphesi oldukları” gerekçesiyle adliyeye kelepçeli getirilirken, Barış Atay basın emekçilerine gülümsedi ve zafer işareti yaptı.

Avukatlardan elde edilen bilgiye göre, 14 kişinin savcılık ifadeleri başladı.

Ankara Adliyesi önünde de gözaltına alınanlara destek vermek için bir araya gelişler başladı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi üyeleri adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün, adliye önünde yaptığı açıklamada gözaltındakilerle görüştüğünü ve hepsinin selamını getirdiğini söyledi. 14 kişi arasında daha önce RedHack soruşturması kapsamında tutuklanıp bırakılanlar olduğunu hatırlatan Aygün, “Bir insan bir eyleminden ötürü bir kere yargılanır, iki kere değil. Bu bizim hukukumuzda da kabul edilmiş ‘Çifte Yargılama Yasağı’ ilkesidir. Bu ilke ihlal edilmiştir” dedi.

Aygün, AKP’nin bu hayal ötesi sorgusu ve zayıf delillerle RedHack’in gücüne ancak güç katabileceğini ifade etti. (sendika.org)