BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Twitter’daki hesabında barajın yüzde 5’e indirilmesi halinde AKP’nin iktidar olamayacağını söyledi. Kaplan, bu durumda 70-80 vekille Meclis’e geleceklerini söyledi.

Kaplan, Twitter’daki hesabında, “% 5 baraj olsun 70-80 vekille geliriz.Üstelik çoğu batıdan seçilir,birlik güçlenir,demokrasi güçleriyle güç katarız” dedi.

“Seçim barajı % 5 olursa, AKP iktidar olamaz” diyen, Kaplan, “BDP üçüncü ve kilit parti olur, yeni sivil demokratik bir anayasa ile barış ve demokrasi sağlanır” ifadelerini kullandı.

BDP VEKİL SAYISINI ARTTIRMAZSA SİYASETİ BIRAKIRIM

Kaplan, seçimlerde BDP’nin oyunu arttırmaması halinde siyaseti bırakacağını da söyledi. Kaplan, “BDP seçimde oyunu, vekil sayını arttıramazsa, ben siyaseti bırakırım sözü veriyorum. Aynı erdemliliği bu tartışmayı açanlardan da bekliyoruz” dedi.

“Seçimde iktidarın, antidemokratik seçim sistemi ve barajla % 40’ın altına düşmesi, çekilmesi için yeterli nedendir” vurgusunu yapan Kaplan, seçim kanununun komisyona indiğine dikkat çekerek, “Hala Yurt dışı seçmen kütüğü ortada yok, kime nasıl oy verilecek? bağımsız adaylara oy verilecek mi? Belirsiz” ifadelerini kullandı.

ANF