HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Ankara katliamıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcının katliamın arkasında olduğu belirlenen dört kişinin yakalanmak üzereyken devlet içindeki bir birimin bilgi sızdırdığı için kaçtığını itiraf ettiğini söyledi.

Baluken, iddialarını ilk olarak RS FM’de Yavuz  Oğhan’ın “bidebunudinle” programında dile getirdi. Cumhuriyet gazetesine konuşan Baluken, soruşturmayı  yürüten bir savcıyla önceki gün telefonla görüştüğünü anlattı. Baluken, görüşmede savcının yayın yasağının gerekçesini açıklarken katliamda   yaşanan skandalı itiraf ettiğini vurguladı.

‘YAKALANMAK ÜZEREYKEN BİLGİ SIZDIRILDI, YER DEĞİŞTİRDİLER’

Görüşmede katliamın arkasında dört kişi bulunduğu, bu kişilerin HDP ile ilişkisi olmadığı bilgisinin    aktarıldığını kaydeden Baluken, şunları dile getirdi:

“Savcı, katliamın arkasında yer aldığı belirlenen dört kişinin yakalanmak üzere olduğu, ancak devletin bir biriminden sızdırılan bilgiler nedeniyle yakalanamadığını söyledi. Bu kişilerin yakalanmak   üzereyken yer değiştirdiklerini aktardı.”

Baluken, savcının söz konusu kişilerin devlet içindeki hangi birimden bilgi aldığı konusunda paralel   yapıyı sorumlu tuttuğunu dile getirdi. Baluken, savcı ile yaptığı görüşmedeki bu bilgiyi HDP aleyhine   yapılan kara propaganda nedeniyle açıklamak zorunda olduklarını belirterek, “Katliamla ilgili farklı bir   algı yaratmak istediler. Ancak savcının verdiği bilgiler, Davutoğlu’nun neden farklı bir algı yaratmak    istediğini de gösteriyor” diye konuştu. (Cumhuriyet)