HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Diyarbakır’da katıldığı AK Parti mitingi ve seçim güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DİHA'ya konuşan Baluken, Davutoğulu'nun dün Diyarbakır'a gelişi için, ‘fiyasko’ nitelendirmesini yaparken, şunları söyledi:

"7 Haziran sonrası AKP'nin devreye koyduğu katliam politikaları, Rojava üzerindeki Kürt düşmanlığının karşılığını dün Davutoğu Diyarbakır'da çok net olarak gördü. Mitinge giden halktan çok polis, özel tim vardı. O tablonun kendisi bile Davutoğlu'nun düştüğü durumu özetliyordu. Koruma ordusu olmadan Kürdistan'a gelemeyecek bir duruma geldiler. Miting yaptığında 2-3 bin kişi gitmeyecek duruma geldi."

Diyarbakırlıların Davutoğlu'na ikinci mesajı 1 Kasım'da vereceğini kaydeden Baluken, Kürdistan'da AKP'nin geldiği durumu görmek isteyenlerin Davutoğlu'nun dünkü mitinginin görüntülerini açıp bakmasını istedi.

1 Kasım pazar günü yapılacak seçime işaret eden Baluken, “AKP'nin her türlü hileye başvuracağını” söyleyerek, "Hırsızlar ordusuyla karşı karşıyayız. Halkımız da buna karşı duyarlı olsun ve bu hırsızları boşa çıkarsın" dedi.

Baluken, "Yaşanacak oy hırsızlığı karşısında seçmenlerimiz hemen gerekli yere başvursunlar. Seçim hilelerini halkımızla beraber engelleyebiliriz. 7 Haziran seçimleri gibi HDP Genel Merkezi resmi sonuçları açıklamadan bir rehavete kapılmadan son ana kadar beklemek gerekir," dedi.

'OY HIRSIZLARINI BOŞA ÇIKARIN'

Son olarak tüm Türkiye halklarının sandıklarına ve oylarına sahip çıkması çağrısı yapan Baluken, bir oyla zulmün alaşağı edilebileceğini söyledi. Baluken, "Hırsızlar ordusuyla karşı karşıyayız. Halkımız da buna karşı duyarlı olsun ve bu hırsızları boşa çıkarsın" dedi.