HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP’li milletvekilleri hakkındaki zorla getirilme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Baluken, “Yargı yüz metreden görünce cübbesini iliklemiş. Biz bu yargının nesine güveneceğiz?” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, gündemdeki gelişmeleri Meclis'te yaptığı basın toplantısında değerlendirdi.

Baluken’in açıklamaları şöyle:

6-7 EYLÜL OLAYLARI

"Devlet adına resmi özür dilenmelidir. Bugün 6-7 Eylül'ün yıl dönümü. 6-7 Eylül 1955 ile yüzleşilmeli. Zarar görenlerden özür dilenmeli, zararları tazmin edilmeli.

ABDULLAH ÖCALAN İÇİN BAŞLATILAN AÇLIK GREVİ

“Öcalan’dan haber alınamaması üzerine 50 gönüllünün başlattığı açlık grevi eylemini selamlıyorum. "Sayın Öcalan üzerinde hukuk dışı, ahlak dışı bir tecrit uygulanıyor. 15 Temmuz'dan sonra durumunu bilmek halkın hakkıdır" "Sayın Öcalan'ın avukatlarıyla, ailesiyle ya da bağımsız bir heyetle görüşmesi neden engelleniyor? Bu durum yasalara da aykırı. Nedenini biliyoruz. Çünkü barış istemiyorlar. Sayın Öcalan ile olası bir görüşme, barış umudu doğurur diye korkuyorlar."

HDP VEKİLLERİ HAKKINDA VERİLEN İFADEYE ‘ZORLA GETİRME’ KARARI

"AKP'nin darbe sürecinde, dün milletvekillerimizin polis zoruyla alınması kararı çıktı. Darbecilerin yapmak istedikleri gibi. Savcıya hakime darbeci deyip onları hapse atacaksın, onların kararıyla da milletvekili mi tutuklayacaksın? Yargı yüz metreden görünce cübbesini iliklemiş. Biz bu yargının nesine güveneceğiz?"