HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Biz hiçbir zaman dokunulmazlık zırhına bürünerek, onun arkasına saklanarak siyaset yürütmedik" dedi.

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gerçek gündemini bulundukları her yerde ifade ettiklerini belirterek, birilerinin gerçek gündemlerin gölgelenmesi için çaba harcadığını savundu.

Cumhurbaşkanlığının tartışılmaya başlandığı zamanlarda Erdoğan'ın HDP ile ilgili konuşmaya başladığını belirten Baluken, "Partimiz, milletvekillerimiz ve grubumuzu kastederek Erdoğan'ın ortaya koyduğu hakaretlerin tamamını, misliyle çarparak kendisine iade ediyoruz" diye konuştu.

'DOKUNULMAZLIKLARIN ARKASINA SIĞINARAK SİYASET YÜRÜTMEDİK'

Baluken şöyle devam etti:

"Birileri ateşin üzerine benzin dökecek farklı gündemlerle toplumu meşgul etmeye çalışıyor. Bizim gerek Anayasa Uzlaşma Komisyonuna verdiğimiz anayasa teklifinde, gerek Meclis Başkanlığına yaptığımız yazılı başvuruda, 550 milletvekilinin tamamıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili bir sürecin işletilmesi durumunda HDP olarak her türlü desteği vereceğimize hazır olduğumuzu altını çizerek ifade etmek istiyorum. Aynı şekilde, Cumhurbaşkanının vatana ihanet dışındaki diğer suçlardan da yargılanmasının önünü açacak bir anayasal ve yasal düzenlemeye şiddetle ihtiyaç olduğunu bugün bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz hiçbir zaman dokunulmazlık zırhına bürünerek, onun arkasına saklanarak siyaset yürütmedik. Siyasette dokunulmazlıkla ilgili bir çerçeve çizilecekse bu, kürsü dokunulmazlığı ve düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğüyle ilgili temel, çok dar bir çerçeveyle sınırlı olabilir."

'YÜZ KIZARTICI SUÇLAR YOK'

HDP'liler hakkındaki fezlekelerin hiçbirinde yüz kızartıcı adli suçlarla ilgili tek bir cümlenin olmadığını ifade eden Baluken, fezlekelerin tamamında siyaset yapma özgürlüğü ekseninde yaptıkları siyasi çalışmaların bulunduğunu kaydetti.

Baluken, "Hem AKP hem de dün başvuru yapan AKP'nin yedek lastiği pozisyonunda olan, yavru savaş partisi konumunda olan MHP ülkeyi büyük bir felaketin eşiğine getirdiler. Samimilerse gelsinler fezlekesi olan bütün milletvekillerinin, karma komisyonda dosyalarının görüşülmesi için gerekli girişimleri yapalım. Yine samimilerse, 550 milletvekili ve Cumhurbaşkanı için o konuda hazırlanacak bir anayasal teklifi de hep birlikte gündemleştirelim" değerlendirmesinde bulundu.


(Kaynak: Sputnik)