HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl'de 2 polisin hayatını kaybettiği saldırı ve sonrasında fail oldukları iddiasıyla 4 kişinin infaz edildiği olayla ilgili bir soru önergesi verdi.

Baluken, "Kamuoyundan saklanan balistik inceleme sonuçları, Emniyet yetkililerine yapılan suikast ile Genç'te yapılan yargısız infazın ayrı olaylar olduğunu net olarak ortaya koymuştur" dedi.

HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken,  Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Baluken, " Ekim'de meydana gelen olaya ilişkin görgü tanıklarının ifadeleri, olayla ilgili resmi makamların çelişkili açıklamaları, ortaya çıkan mevcut veriler ve kamuoyundan saklanan balistik inceleme sonuçları Emniyet yetkililerine yapılan suikast ile Genç'te yapılan yargısız infazın ayrı olaylar olduğunu net olarak ortaya koymuştur" dedi.

Baluken, birbirinden bağımsız iki olay için devrede olan güçler kim diye sordu.

Baluken, "Genç köprüsü girişinde taranan araçta bulunan dört kişiyi yargısız infaz edenler kimlerdir? İki olay arasında bağlantı kurmaya çalışan güçler kimlerdir? Sorumsuz ve çelişkili açıklamalarıyla kamuoyunu yanlış yönlendiren yetkililerin bu güçlerle ilişkisi nedir?" dedi.