Diyarbakır'da HDP'li milletvekili adayları da oylarını kullandı. Milletvekili adaylarından Feleknas Uca, Yenişehir ilçesinde bulunan Gaffar Okan İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken oyunu Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan Yenişehir İlkokulu, 1321 nolu sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Baluken, dün düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Adam çıkmış Amed diyor. Amed ne ya? Ne oluyoruz' şeklindeki sözlerine bu kez oyunu kullandığı sandık üzerinden yanıt verdi.

Baluken, "Bu sandık Amed ne demek sorusunun cevabını bilmeyenler için bugün bir cevap olacaktır. Bu sandıkla Amed'in ne olduğunu bir daha unutmayacaklar" dedi.

Bu seçimlerin tarihi olduğunu dile getiren Baluken, seçimin barışı, özgürlüğü ve demokrasi getirmesini temenni ettiğini söyledi.

Seçimden çıkan sonuca başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere herkesin saygı duyması gerektiğine dikkat çeken Baluken, şunları söyledi: "Dileriz ki 7 Haziran seçimi gibi birileri kendi iktidarı, çıkarına uğruna halkımızın sandığa attığı oylara tekrar boşa çıkartmaya çalışmazlar. 2 Kasım sabahı, 7 Haziran'dan sonra devreye konan savaş konseptinin sonlanacağı bir sonuç bekliyoruz" şeklinde konuştu. (Evrensel)