Ne de olsa “onun adı Kemal”... Balıkesir’de aşure yaptı… İçinde kimler yoktu ki…

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde Deniz Gezmişler’e ve miraslarına sahip çıktı. Havran İlçesi’nde de Gezmişler’in asılması için yoğun çaba harcadığı bilinen, asılmaları yönünde oy kullanan Süleyman Demirel’e “saygı ve hürmet” sundu.

Kılıçdaroğlu’nun Edremit mitinginde ise Edremit’in MHP’li belediyenin başkan yardımcısı Muharrem Terzioğlu, seçim otobüsünün üzerine çıkarak Kılıçdaroğlu’na çiçek verdi. Kılıçdaroğlu da bunun karşılığında Terzioğlu’nun elini havaya kaldırarak, vatandaşları birlikte selamladı.

6 Mayıs’ın önemli bir gün olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Üç fidanımızın askeri cunta tarafından idam edildiği tarihtir. İdam edenler bugün utanıyorlardır. Onların bir arzusu vardı; Türkiye bağımsız olsun. Aynı arzuyu aynı bağımsızlık talebini her yerde yineliyoruz.”

Kılıçdaroğlu Havran İlçesi’nde de “Geçmişte bu ülkeye çok sayıda insanımız hizmet etti; Süleyman Demirel vardı, Necmettin Erbakan vardı, İsmet İnönü vardı, Turgut Özal da vardı. Hepsine saygı, hürmet sunuyorum” dedi.

DEMOKRAT HABER