Balıkesir'de, seçim çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını belirten HDP'lilerin basın açıklaması sırasında gerginlik çıktı. HDP'lilere, alkışlarla tepki gösterildi, küfür edilip cam şişe fırlatıldı. HDP'lilerin polisin eşliğinde açıklamanın yapıldığı alanı terk etmesiyle gerilim bitti.

İktidarın HDP'nin seçim çalışmalarını engellemek için her türlü yolu denediğini belirten HDP'liler tepki göstermek için bugün saat 16.30 sıralarında Yeşilli Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. HDP bayrağıyla alana gelen yaklaşık 30 partili, "yaşasın halkların kardeşliği", "baskılar bizi yıldıramaz", "barajları aştık, geliyoruz" sloganları attı. Eyleme partinin Balıkesir'den ikinci sıra milletvekili adayı Bedri Arık da katıldı.

Radikal'de yer alan habere göre, İl Başkanlığı adına hazırlanan açıklamayı partili Mehmet Ağabenli okudu. En son Balıkesir milletvekili adaylarını tanıtmak için Edremit Güre'de dayanışma gecesi düzenlediklerini söyleyen Ağabenli, "Jandarma ekipleri önce kapalı bir alanda olmasına karşın etkinliği yaptığımız yere bir operasyona çıkacak tarzda geldi. Buna hakları olmadığını söylediğimizde ve tepki gösterdiğimizde mekanı terk ettiler. Ancak ertesi gün mekan sahibini karakola götürdü. Saat 02.00'ye kadar karakolda tutulup, işyerine de para cezası kestiler. Güvenlik güçlerinin bu tavrını protesto ediyoruz. Bu konuda Edremit Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunduk" dedi.

POLİS EŞLİĞİNDE AYRILDILAR

Basın açıklamasının sürdüğü anlarda bozkurt işareti yapan bir kişi HDP'li gruba küfredip, "Ne halklarından bahsediyorsunuz, halklar yok. Türk milleti var, Türk milleti. Kürt Türk kardeştir" diye bağırdı. Bir grup da bu kişiye alkışlarla destek verdi.

Bu arada kimliği belirlenemeyen bir kişi basın açıklamasının okunduğu alana cam şişe attı. Ağabenli'ye tepkili gruptan bir kişinin yaklaşmaya çalışması üzerine polis araya girdi. Bu kişi de polis tarafından alandan uzaklaştırıldı.

Saldırıya karşılık olarak "yaşasın demokrasi mücadelemiz" şeklindeki sloganlar atan HDP'liler, polis eşliğinde alanı terk etti ve il binasına döndü. Olayla ilgili herhangi bir gözaltı olmadığı öğrenildi.