Başbakan Erdoğan, Gençlik Sempozyumu'nda konuştu.
 
Erdoğan, Deniz Baykal ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ağır eleştirilerde bulundu.
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
TEKLİF EDİYORUZ, ‘YOK’ DİYORLAR
 
Biz süratle o ucube yerleri de yıkıp kentsel dönüşümü yapmak suretiyle şehirlerimiz daha güzel hale gelecek. Ah şu halkım müsaade etse.. Ama nedense alışkanlıklar. Ahırlarla iç içe yaşıyor. Ama güzel evi reddediyor. İstiyoruz ki bunu kalp kırmadan yapalım.. Köy-kent sistemiyle sizi başka yere taşıyalım diyorum. ‘Yok’ diyor. Ama er ya da geç başaracağız
 
BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ: CHP’DE BALIK BAŞTAN KOKMUŞ
 
Siyaset ahlaksızlığa kılıf olarak örtülemez. Son dönemde siyasetin önündeki kişilerin neler yaptıklarını görüyorsunuz. Kendi arkadaşları ve rakipleri karşısında ahlaktan yoksun olanlar millete öncülük yapamazlar. Aile bizim en kutsal değerimizdir. Aile yıkıldığında millet yıkılır. Aileyi sağlam tutmak zorundayız. Ailenin yıpratılmasına asla müsaade etmemeliyiz. Siyasetin seviyesinin aşağı çekilmesine de rıza gösteremeyiz. Muhalefetin ibretle izlenen üslup ve yöntemi bizim nezdimizde kendisine sığınak bulamayacak. Her ağızlarını açtıklarında ‘dinleniyoruz, izleniyoruz, takip ediliyoruz’ diyerek bizi itham ediyorlardı. Şimdi kimin kimi takip ettiği tek tek ortaya dökülüyor. Şimdi ‘’Bana haber vermesi lazımdı. Beni uyarması lazımdı’ diyorlar. Birbirlerini nasıl izledikleri ortada. Hani medyaya yansıyan ifadelerde ‘balık’ ifadeleri geçiyor ya CHP’de balık baştan kokmuş. CHP’de tuz kokmuş tuz. AK Parti ile diğerleri arasındaki fark budur.
 
ŞU HAVADAKİ ARABALARA NE ZAMAN BİNECEĞİZ DİYE DÜŞÜNÜRDÜM
 
Çocukluğumda düşünürdüm: Şu havadaki arabalara ne zaman bineceğiz diye. Ama öyle bir hale geldik ki torunlarım biniyor. THY şu anda dünyanın en iyi havayolları arasında
 
UYDU GÖNDERİYORUZ, RAHATSIZ OLDULAR
 
2013’te Göktürk uydusunu gönderiyoruz. Birileri rahatsız olmaya başladı. Artık birileri bizi izleyecek.
 
TÜRKİYE NEREDE OLURDU?
 
Türkiye yoksulluktan, yolsuzluktan sıyrılmış olsaydı bugün Türkiye nerede olurdu? Bunu sorgularsınız geleceğimiz geçmişimize benzemez. Faili meçhulleri, terörü, bize düşman diye sunulan konuları sorgulayın. Bunları sorguladığınız sürece gelecekte bunlar bir daha yaşanmayacaktır.
 
ÇİRKİN SİYASETİN TUZAĞINA DÜŞTÜK
 
Çok partili dönemde bir hükümetin bir ülkede iktidarına bakıyorsunuz 16 ay. Bir hükümet 16 ay iktidar eder de ondan hayır gelir mi? Daha dosyanın nerede olduğunu öğrenmeden gelip gidiyorlar. Ama bakın şu 2 dönemde yeni bir anlayış bu ülkede hakim oldu. Önce 5 yıl dedik. O çirkin siyasetin tuzağına geldik biz. ‘’Gelin bunu 4’e indirelim’’ diyen bir grup vardı parlamentoda.. ‘‘Cumhurbaşkanlığı süresini 4’e indirelim’’ dediler. Ona da ‘olur’ dedik. Ama sözlerinde durmadılar. Ama bak sözünde durmayanların hepsi gitti.
 
bugün