Ergenekon davası kapsamında yargılanan ve tahliye olan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, “rüşvet ve yolsuzluk” operasyonunu yürüttüğü iddia edilen Savcı Zekeriya Öz’ün kullandığı aracın Başbakan Erdoğan tarafından verildiğini öne sürdü.

CNN Türk’te yayınlanan “Aykırı Sorular” programını sunan Enver Aysever’in konuğu CHP Milletvekili Balbay oldu. 

Balbay,  aralarında üç bakanın oğlunun da bulunduğu, bürokrat ve iş adamlarının gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘İKTİDAR MÜCADELESİ’

Balbay, yolsuzlukla mücadelenin desteklenmesi gerektiğini belirtti ve "ama bu operasyonun samimiyetle yolsuzlukla ilgili olduğunu kimse söyleyemiyor" dedi. Operasyonun, devlet içindeki tarafların iktidar mücadelesi olabileceğini ifade eden Balbay, Türkiye’de hukuk güvenliğinin can güvenliğinden daha önemli olduğunu söyledi.

MAKAM ARACI BAŞBAKAN’DAN’

Balbay, Türkiye’nin gündemine oturan yolsuzluk operasyonunu yürüttüğü iddia edilen Zekeriya Öz ile ilgili iddialarda da bulundu.

Balbay, Ergenekon davasının da savcısı olan Zekeriya Öz’ün kullandığı makam aracının başbakan tarafından tahsil edildiğini ve böylesine ayrıcalık verilen Öz’ün, Başbakan’ı ve çevresini yargılama hakkını kendinde görebileceğini öne sürdü.

‘VEKİLLER HEMEN SALIVERİLMELİ’

Balbay, geçtiğimiz perşembe günü Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştüğünü ve Cemil Çiçek’in de dava süreçlerinde adil yargılanmama unsurlarının olduğunu söylediğini iddia etti. Balbay, devlete yönelik suçların çok belirsiz olduğunu vurgulayan Balbay, bu davaların yasal dayanaklarının çok muğlak olduğunu ve diğer tutuklu vekillerin de hemen salınması gerektiğini söyledi.