Gezi Direnişi sırasında başından gaz fişeğiyle vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in adı Bakırköy’de bir parka verildi. Resmi açılış ölüm yıldönümü olan yarın saat 14.00’te.

Gezi Direnişi sırasında Antakya’da başından gaz fişeğiyle vurulan Abdullah Cömert’in adı Bakırköy’de bir parka veriliyor.

Bakırköy Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz yıl aldığı kararla Cömert’in adını verdiği parkın resmi açılışı hayatını kaybetmesinin yıldönümü olan yarın gerçekleşecek.

Eski adı Boztepe Park olan parkın saat 14.00’te gerçekleşecek açılışına ve anma etkinliğine Cömert’in Hatay’da yaşayan aile üyeleri ve Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu da katılacak.

Park Kartaltepe Mahallesinde Yeşil Camii’nin karşısında(Boztepe ve İkiztepe Sokak kesişimi) bulunuyor.

Toplam alanı üç bin 17 metrekare olan Abdullah Cömert Park’ında bin 882 metrekare yeşil alan, 483 metrekare sert zemin yürüyüş alanı, 312 metrekare kauçuk kaplı çocuk oyun alanı ve spor alanı,195 metrekare basketbol sahası yenilendi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN DAVET

Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu şu açıklamayı yaptı:

” Vurulmadan önce sosyal medyada ‘Üç günde sadece beş saat uyudum. Sayısız biber gazı yedim, üç defa ölüm tehlikesi atlattım. Ve insanlar bana ne diyor biliyor musunuz; ‘boşver ülkeyi sen mi kurtaracaksın’. Evet kurtaramazsak da bu yolda öleceğiz. O kadar yorgunum ki, üç gündür 7 tane enerji içeceği, 9 ağrı kesici ile ayaktayım, sesim kısık vaziyette. Ama bugün yine saat 06.00’da ayaktayım, sadece devrim için…’ diye yazarak, Gezi Direnişine destek veren ve bu uğurda daha 22 yaşında hayatını kaybeden kardeşimiz Abdullah Cömert’in adını Bakırköy’de yaşatmanın onurunu yaşıyorum.Gezi Direnişi ruhunu içinde hisseden tüm yurttaşlarımızı parkımızın resmi açılışına ve anma etkinliğimize davet ediyorum.”dedi.

AYVALITAŞ VE KORKMAZ PARKLARI KADIKÖY'DE

Abdullah Cömert Parkı Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı üçüncü park oldu. Kadıköy mahalle dayanışmalarının talepleri üzerine Kadıköy’deki Moda Eski Havuz Meydanı’na Mehmet Ayvalıtaş’ın, Yeldeğirmeni’nde yeni açılan parka da Ali İsmail Korkmaz’ın isimleri verilmişti.

(Bianet)