30 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi ülke genelinde farklı partililer arasında yaşanan gerginlikler üzerine, İçişleri Bakanı Efkan Ala tansiyonu düşürmek için düğmeye bastı. Ala, yarın 81 ilin valisi ve bakanlık bürokratlarını Ankara'da toplayarak, seçim güvenliğini masaya yatıracak.

Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre; İçişleri bakanı Ala, yarın 81 ilin valisini ve bakanlık bürokratlarını Ankara'da toplayacak. Gölbaşı'ndaki Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilecek toplantıda seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleştirilmesine yönelik alınacak önlemler masaya yatırılacak. Toplantıda Ala, vali ve bürokratlarla bu kapsamda alınacak tedbirleri görüşecek ve değerlendirecek. Ala, burada toplantıya katılanlara hitaben bir de konuşma yapacak. Ala'nın valilerden, illerinde seçimler öncesinde olası provokasyonların önüne geçilmesini ve yaşanacak olumsuzlukların önlenmesini isteyecek. Toplantıda, seçim öncesi alınacak önlemlerin yol haritası çizilecek. Toplantıda ayrıca seçim güvenliğine ilişkin istihbarat raporları ve güvenlik birimlerinden gelen bilgi notları da değerlendirilecek.

İŞTE O OLAYLAR

Ala'nın bu toplantıyı düzenlemesinde son günlerde yaşanan saldırı ve olayların neden olduğu kaydedildi. İstanbul Esenler'de MHP Seçim bürosuna yönelik saldırıda bir partilinin hayatını kaybetmesi, Ankara'da Keçiören BBP adayı Turgut Altınok'un seçim bürolarına farklı zamanlarda ateş açılması ve bürolarına kurşun bırakılması, Diyarbakır Lice'de BDP'lilerle HÜDA-PAR'lılar arasında yaşanan bıçaklı, sopalı, taşlı, AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın evine ses bombası atılması ve kendisine yapılan protestolar ve son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "seçim öncesi bazı siyasilere suikastlar düzenlenebileceği" yönündeki açıklamaları gibi ön plana çıkan olayların toplantının gerçekleştirilmesinde etkili olduğu belirtildi.