Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Bilecik’te yaptığı konuşmada, en önemli görevinin AKP üyeliği olduğunu ve diğer görevlerin hepsinin gelip geçici olduğunu söyledi.

Ziyaretinde 2023 seçimlerine ilişkin, “Tekrar vatandaşımızın gönlüne girmek için hızlı şekilde çalışmalarımızı tamamlamamız gerekiyor” ifadelerini kullanan Pakdemirli, “Şimdi burada yerel yönetimlerin ne yaptığı belli. Kayıyı kaldırdılar, ayıyı getirdiler. Bunlardan bir şey çıkmaz. Bunlar konuşur konuşur iş yapmaz” diye konuştu.

BirGün’ün aktardığına göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu.

Bakanlar Pakdemirli ve Dönmez’in ziyaretlerinde AKP İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek seçim konuşması yapmaları dikkati çekti.

Dönmez burada yaptığı konuşmada, “Seçim maratonuna doğru hızlıca yaklaşıyoruz. Daha önceki seçimlerde aldığımız sonuçları kendi içimizde değerlendireceğiz. Eksik, fazla ne yapmışız not etmemiz gerekiyor. Daha iyi yapabilmek için çalışmak gerekiyor. Bizim birinci görevimiz vatandaşımızın mutluluğu ve memnuniyetidir” ifadelerini kullandı.

FATİH DÖNMEZ: MUHALEFETİN YÖNETEMEME SORUNU VAR

Dönmez, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Vaka ve ölüm oranlarına baktığımız zaman dünyada çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Kontrollü bir normalleşme içindeyiz. Gönül ister ki daha hızlı şekilde bu beladan kurtulalım, maskelerin arkasından değil, yüz yüze görüşebilelim. İnşallah aşılamayla beraber bu sürecin hızlı atlatılacağı kanaatindeyim. Biz hizmet ve eser siyasetine devam edeceğiz. Diğerleri gibi yalan ve iftira üzerine bir siyaset uygulamayacağız. Nitekim muhalefetten aldığımız belediyelerde başkanlarımızın ortaya koyduğu performans, orada yaşayan hemşehrilerimizin takdirini kazanmış durumda. Tam tersine bizden muhalefete geçen yerlerde şunu görüyoruz: Yani bırakın yeni bir işe, yatırıma başlamayı, mevcut bıraktıklarımızı korumaktan ve onları yönetmekten aciz durumdalar. Muhalefetin bu anlamda yerel yönetimlerde yönetememe sorunu var."

BEKİR PAKDEMİRLİ: ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERE İYİ HAZIRLANMAMIZ LAZIM

Bakan Pakdemirli de burada yaptığı konuşmada, "Memleketin dört bir tarafını ilmek ilmek Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun verdiği ışıkla gezip dolaşıp, vatandaşımıza hizmet şiarıyla Cumhurbaşkanımızın hak davasında onun yol arkadaşı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

"Şimdi burada yerel yönetimlerin ne yaptığı belli" ifadelerini kullanan Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Kayıyı kaldırdılar, ayıyı getirdiler. Bunlardan bir şey çıkmaz. Bunlar konuşur konuşur iş yapmaz. Elbette vatandaşın verdiği oya sonuna kadar saygımız var. Onlar ne yaptıysa doğru yapmıştır, başımızın üzerindedir ama tekrar vatandaşımızın gönlüne girmek için hızlı şekilde çalışmalarımızı tamamlamamız gerekiyor. Önümüzdeki seçimlere iyi hazırlanmamız lazım.

‘EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ AK PARTİ ÜYELİĞİ’

En önemli görevimizin AK Parti üyeliği olduğunu, diğer görevlerin hepsinin gelip geçici olduğunu söylemek isterim. İnşallah uzun seneler daha AK Parti kadroları iktidarda olmaya devam edecek. Hep birlikte bu zor zamanlardan, pandemiden, dünyanın içinde bulunduğu bu ekonomik durumdan da yakın bir zamanda çıkıyor olacağız. Elbette karşımızdakilerin de kapasitelerinin belli bir seviyede olması bir avantaj ama bu bizi rehavete kaptırmamalı. Bizim her gün çalışmaya devam etmemiz lazım."