Bakan Ayşenur İslam, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Kampı'na katılmak için Sakarya'ya geldi. Bakan İslam, program öncesi Türkiye genelinde son zamanlarda artan çocuk cinayetleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Çocuk cinayetlerinin failleri için idam cezası gelmesi gibi bir imkan olsaydı tereddüt etmeden onay verebileceğini belirten İslam, cinayet faillerinin mahkemeden çıkan karara bağlı tedavi edilebileceğini belirterek şunları söyledi:

"Yasalarımız müsaade etseydi bu tür suçlar için idam cezası gelmesinde asla bir tereddüt göstermeyeceğimi bilmenizi arzu ederim. Getirmeye çalıştığımız yasanın içerisinde bu var, cezaevlerinde nasıl bir uygulama olacağı bir alt meseledir. Onu Adalet Bakanlığı düşünür, çalışır ancak bizim getirmeye çalıştığımız yasanın içerisinde tedavi maddesi var. Eğer mahkeme gerekli görürse, failin bir hastalık sonucu bu cürmü işlediğine karar verirse hakim tedavi teklif edebilir. "

FAİLLERE VERİLEN CEZALAR YÜKSELİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam cinsel istismar ve saldırı konusunda mecliste düzenlenen yasayla ilgili soruları cevaplayarak, meydana gelen fiillerde faillere en yüksek cezaların verilmesinin söz konusu olduğunu söyledi. Bu tür suçları işleyen kişilerin çocukların bulunduğu mekanlara yaklaştırılmamasının söz konusu olduğunu belirterek, "Bu tür fiilleri işleyen failleri çocukların bulunduğu mekanlara yaklaştırılmaması çocuklarla ilgili meslek gruplarında çalışıyorlar ise bu meslek gruplarını artık icra edememeleri söz konusu. Mağdurların bu suçu işleyen bir kimseyle evlendirilmesi şuan zımnen mümkün, böyle birşey yok ama zımnen var bu da ortadan kalkıyor" şeklinde konuştu.