Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk askerlerinin bulunduğu bir binanın Rusya'ya ait savaş uçağı tarafından IŞİD'e yönelik hava harekatı esnasında kazaen vurulmasına ilişkin, "Savaş alanlarında böyle hataların olması, zayıf da olsa ihtimal dahilindedir" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Zeybekci, Rus uçağının kazaen Türk askerinin bulunduğu binayı vurması ve 3 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili "Hata sonucu olduğuna inandığım, El Bab'da yanlışlıkla bombalama sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Yapılan resmi açıklamalarda, Rus uçağının Türk askerlerini yanlışlıkla vurduğunun belirtildiğini kaydeden Zeybekci, "Hepimizi üzen bir vakadır. Savaş alanlarında böyle hataların olması, zayıf da olsa ihtimal dahilindedir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk askerlerinin bulunduğu bir binanın, Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından IŞİD'e yönelik hava harekatı esnasında kazaen vurulduğunu ve 3 askerin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.