Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah Türbesi'nin tahliye edilme operasyonuna ilişkin olarak 'Yeni Suriye Eşme'sindeki türbe ülkemize yaya yürüme mesafesindedir. Ecdadına bir Fatiha okumak isteyenlerei ziyaret etmeye davet ediyoruz. Orada da görülecektir ki bayrak dalgalanmaktadır'' diye konuştu.

Meclis'te operasyonla ilgili bilgiler veren Bakan Yılmaz'ın açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

Bu bir milli davadır. Bu operasyona karşı çıkan dış güçlerin kim olduğuna bakıldığında bu operasyonun ne kadar doğru olduğu da görülecektir. Suriye’de her geçen gün artan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler de dikkate alınarak Süleyman Şah Karakolu’ndaki manevi değerleri geçici olarak Eşme Köyü’nde kalan bir yere taşınmasına hükümetimizce karar verilmiştir. 21 Şubat 2015’de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Birliklerimiz 22 Şubat 00.30’da karakola ulaşmıştır. Birliklerimiz 21.02 itibariyle bayrağımızı bu toprak parçası üzerinde dalgalandırmıştır. Emanetler ve Mehmetçiklerimizi alarak Türkiye’ye güvenle gelmiştir.

Suriye Eşme'sindeki türbe ülkemize yaya yürüme mesafesindedir. Ecdadına bir Fatiha okumak isteyenleri ziyaret etmeye davet ediyoruz. Orada da görülecektir ki bayrak dalgalanmaktadır