Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milliyet gazetesinin Van'da düzenlediği 'Türkiye'ye Yatırım Geleceğimize Yatırım' toplantısına katıldı.

Kalkınma Bakanlığı'nın hizmetlerini anlatan bir sunum yapan Bakan Yılmaz, 'terör' kelimesini kullanınca toplantıya katılan BDP'liler protesto amacıyla salonu terk etti. Bunun üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

Yılmaz'ın, "Bölgede terör olduğu sürece kalkınma olmaz," sözleri üzerine Van Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Abi ve bazı STK temsilcileri, Yılmaz'ın 'terör' demesine tepki gösterdi.

BDP'liler, Yılmaz'ın bu şekilde konuşması halinde salonu terk edeceklerini söyledi ve "Bakın burada süreci değerlendirmeniz, bu insanlara barışı değerlendirmeniz gerekiyordu. Siz bir saattir AKP propagandası yapıyorsunuz. Biz burada 'barışa nasıl gidebiliriz'i değerlendirelim istiyoruz. Sen Kürt halkına 'terör terör' diyerek bu sorunu çözemezsin' dedi.

Bakan da "İsterseniz terk edebilirsiniz," şeklinde yanıt verdi. Bakan'ın sözlerinin ardından ise diğer katılımcılardan Bakan'a destek alkışları yükseldi ve BDP'liler de "Burada bu kelimeye destek veren herkes bu suçun ortağıdır" diyerek salonu terk etti.

İşte o anlar: