Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Asgari ücretin vergi diliminden dolayı 1300 liralık belirlenen rakamın altına düşürülmemesi için elimizdeki maliyet tablomuzu tekrar gözden geçireceğimizi ifade ediyoruz. Ağustos ola hayrola” dedi.

Soylu, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau ile iki ülke arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması imzaladı. Soylu, imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ağustos ayından itibaren vergi diliminden dolayı asgari ücretin bin 300 liranın altına inebileceği sözlerine işaret edilip konuya dair yorumları sorulunca şunları kaydetti:

“Maliye Bakanı ile ters düşmek işimize gelmez. Asgari ücret alan vatandaşlarımızla da ters düşmek işimize gelmez. Hiç merak etmeyin bir orta yol buluruz. Hem Sayın Başbakanımız hem de Cumhurbaşkanımız bu konuya hassasiyet göstermektedirler. Son asgari ücret rakamını belirttiğimiz toplantıda bu konunun ağustos ayı sonunda tekrar masaya geleceğini ve bu konuda işçi sendikalarımızla karşılıklı bir mutabakatımız olduğunu ve bu konuyu değerlendireceğimizi asgari ücretin vergi diliminden dolayı 1300 liralık belirlenen rakamın altına düşürülmemesi için elimizdeki maliyet tablomuzu dengemizi tekrar değerlendireceğimizi ifade ediyoruz. Onun ötesinde herhangi bir gelişme söz konusu değildir. Maliye Bakanı ile bu konuyu karşılıklı değerlendiriyoruz. Ağustos ola hayrola.”