İstanbul Beşiktaş’taki saldırıda hayatını kaybeden 5 polis için Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Saldırıda yaşamını yitiren 3. sınıf emniyet müdürü Vefa Karakurdu, emniyet amiri Kadir Yıldırım, polis memurları Adem Oğuz, İlker Uylaş ve Hasan Bilgin için düzenlenen törenin cenazeleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. 
,
Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların yanı sıra mülki ve idari yetkililer ile çok sayıda polis katıldı. 

"SÖZLERİMİZİN GÜCÜ YETMİYOR"

Törende konuşan İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalrından satır başları: 

Bu acı günümüzde, birlik ve beraberlik içerisinde şehit Vefa Karakurdu, şehit Kadir Yıldırım’ı, Adem Oğuz’u, İlker Uylaş’ı ve Hasan Bilgin’i cenabı Allah’ın cennetiyle ve cemaliyle kavuşmaya buluşmaya gönderdiğimiz çok kıymetli dostlarımız her cümleleri söylediğinde başınız sağ olsun dediğimizde bize, sanki bizi bir noktaya çevirir, nokta yapar gibi vatan sağ olsun diyen şehit ailelerimizin çok değerli mensupları, anneleri babaları ve kardeşleri, sözlerimizin gücü bugün yaşadığımız acıyı anlatmaya ifade edemiyor.

‘ÖNCELİKLİ İŞ İNTİKAM ALMAKTIR’

Hala siyaset peşindeler, hakimiyet peşindeler. Hiç lafı dolandırmaya gerek yok. Vefa da Kadir de Adem de İlker de Hasan da bütün şehitlerimiz bilsin. O insanlıktan çıkmış alçaklara şunu söylüyoruz. Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik güçlerinin birinci öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır. Karada havada denizde yerin neresinde olursa olsun, hangi güce sığınmışlarsa sığınsınlar, Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaklardır. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir. Bizim bu mücadelede gideceğimiz üst nokta bellidir. Bu şehitlerimizin arasına katılmak bizim için bir onur vesilesidir. Bundan ancak hep birlikte gurur duyarız.