İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne bu sabah düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, "Olayla ilgili bütün ayrıntıları elde etmeden bir şey söylemek yanlış olabilir" dedi.

Süleyman Soylu, İstanbul'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız teknik analizlerini yapıp, araç ve içindeki kişilere ulaşmaya çalışıyorlar. Olayın ayrıntılarını, nedenini ancak bu olayı gerçekleştirenlere ulaşınca öğrenmiş olacağız" diye konuştu.

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir provokasyon mudur, adi bir vaka mıdır? Adi bir vaka süsü verilerek bir provokasyon mu oluşturmak istenmiştir? Hem emniyet müdürlüğümüz, hem istihbarat birimlerimiz buna yoğunlaşmış durumda. Çözdükten sonra gerekli açıklama yapılır."

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: PROVOKATİF SALDIRIYI KINIYORUZ

Silahlı saldırı ile ilgili olarak iktidardan daha önce yapılan tüm açıklamalarda ise olay "provokasyon" olarak nitelendirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hem İngilizce hem de Türkçe yaptığı Twitter paylaşımlarında saldırıyı kınadı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yine Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu açıkça kaos yaratma girişimidir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de, silahlı saldırıyı "açık bir provokasyon" olarak nitelendirdi. AKP Ankara İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Ömer Çelik, "Büyükelçilikler devletimizin güvencesi altındadır, güvenlikleri için azami hassasiyet gösterilecektir" dedi.

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü David Gainer ise saldırıyla ilgili "detayların soruşturulduğunu" söyledi. Gainer, "Türk polisine hızlı müdahaleleri nedeniyle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ANKARA VALİLİĞİ: CAN KAYBI YOK

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine TSİ 05:30 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan bir araç, Büyükelçilik binasının 6 numaraları kapısındaki güvenlik görevlilerinin bulunduğu kabine doğru 6 el ateş etti.

Ankara Valiliği, beyaz renkli bir araç içinden ateş açıldığını, 3 adet merminin demir kapıya ve camlı bölüme isabet ettiğini duyurdu.

Valilik herhangi bir can kaybının olmadığını, olayın soruşturulduğunu açıkladı.

Büyükelçilik bayram tatili dolayısıyla kapalıydı.