CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın Dadaloğlu Şenlikleri’nde hükümeti eleştirmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi kızdırdı. Özhaseki, “Bunlar burada konuşulmaz, terbiyesizlik yapmayın” dedi.

Şenlikte açılış konuşmasını yapan CHP’li vekil, ülkeye hizmet için siyaseti önemli bulduğunu belirterek şunları söyledi: “Siyasetçi vicdanlı, dürüst, sözünün sahibi olmalı. Siyasetçi dini siyasete alet etmemelidir. Siyasetçi rüşvet almamalı, asla vatana ihanet etmemelidir. Teröristle pazarlık yapmamalı, devletin kilit noktalarına ve kozmik odaya teröristleri yerleştirmemelidir. Siyasetçi kandırılmamalı, kandırmamalıdır.”

Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Özhaseki ise Arık’a şu sözlerle yanıt verdi: “Kayseri’de belediye başkanlığına başladığımızda bizden önce CHP vardı. CHP maaşları ödeyemiyordu. Çocuklar çukurlara düşüyordu. Açlıktan sokakta çocuklar ağlıyordu. Milletvekilimiz önce eline vicdanına koymalı ve kendi dönemlerini hatırlamalı. Siyasetçi evet dürüst olmalı. Siyasetçi hırsızlık yapmamalı. Kim hırsızlık yapıyorsa Allah belasını verdi. Bundan 4-5 sene önce anamuhalefetin lideri bana dosyalarla çıkıp iftira etti. Yalanlarını mahkemeyle ispat ettim. Sözlerinizle özünüz bir olacak.”

Gerginlik protokol alanına da yansıdı. Özhaseki, yaptığı konuşma nedeniyle CHP’li vekile “Bunlar burada konuşulmaz, terbiyesizlik yapmayın” dedi.