Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Reza Zarrab'ın Türkiye'de kurulu şirketlerinin bugüne kadar ödemiş olduğu vergi miktarının açıklanmamasına ilişkin, "vergi mahremiyetini" gerekçe gösterdi ve "Bilgi verilmesi yasal olarak mümkün bulunmamaktadır" dedi.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, "Eski bakanlardan Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan çocuklarının evlerinde ele geçirilen yüklü miktarlardaki paraların akıbeti ne olmuştur? Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın evinde olduğu iddia edilen ve Başbakan'ın talimatıyla bir gün boyunca sıfırlanamadığı dinlemeye kayıtlarına geçen milyarlarca Euro ile ifade edilen parayla ilgili olarak Bakanlığınız herhangi bir çalışma yapmış mıdır?" diye sordu.

Maliye Bakanı, soru önergesinde yer alan sorulara, "cevaplarının kolluk ve adli makamlardan temini uygun olacaktır" karşılığını verdi.

"Reza Zarrab'ın Türkiye'de kurulu şirketlerinin bugüne kadar ödemiş olduğu vergi miktarı nedir?" sorusuna yanıt veren Maliye Bakanı Şimşek, Vergi Usul Kanununun "Vergi mahremiyeti" başlıklı maddesini hatırlattı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi muameleleri ve incelemeleri ile uğraşan memurlar, vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştay'da görevli olanlar, vergi kanunlarına göre kurulan komisyonlara iştirak edenler ve vergi işlerinde kullanılan bilirkişilerin görevleri dolayısıyla, mükellefin ve mükellefle ilgili kimselerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine müteallik olmak üzere öğrendikleri sırları veya gizli kalması lazım gelen diğer hususları ifşa edemeyecekleri ve kendilerinin veya üçüncü şahısların nef'ine kullanamayacaklarının hüküm altına alındığını belirtti.

Bakan Şimşek, "Bu nedenle anılan madde hükmü çerçevesinde belirtilen hususlarla ilgili olarak bilgi verilmesi yasal olarak mümkün bulunmamaktadır" dedi. (dunya.com)