Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacağını, yaz aylarında okulların açık olacağı yorumunun doğru olmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Okullarda telafi eğitime ilişkin konuşan Selçuk, okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacağını belirterek, “Yazın 2 ay okullar açık olacak yorumu doğru değil” dedi.

Selçuk şöyle konuştu:

‘BUNU FAZLA ZORLAMAMAK LAZIM’

“Bu problemin başından beri söylediğimiz bir şey var. Tüm senaryoları veriye dayalı alıyoruz. TBMM’nin çalışmaları sonucunda kanunlaşan durumda, bizim senaryolarımızla ilgili tedbir amaçlı bir çalışma. Eğer Türkiye’de deprem, sel ya da virüs gibi belirli konularda müzmin sebeplerle karşılaşırsak, bunun tedbirini almak durumundayız. Yasaları, mevzuatları uygunlaştırmak durumundayız. Bu sadece tedbir amaçlı olup, yazın 2 ay boyunca ya da 3 ay boyunca ders yapılacağı anlamını asla taşımıyor. Bunu fazla zorlamamak lazım. Biz televizyonla eğitim yapıyoruz, eksikliklerimizi bu süreçte gideriyoruz, çocukların eğitimden soğumasını engelliyoruz. Eğitimin yapılmadığı her gün, her hafta, her ay öğrencilerimizin öğrenmeden uzaklaştığı ve öğrenmede unutmanın arttığı bir dönemdir. Bunun tedbirini almak için televizyonda eğitim yapıyoruz. EBA’da çalışmalar yapıyoruz, bazı eksikliklerimizi bu süreçte gideriyoruz. Üçüncü aşamada telafi eğitimi yapacağız. 2 ay okullarımız tatil oldu diyelim. Biz okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapmayız. Telafi hızlandırılmış bir eğitimdir. EBA ile yapmaya çalıştığımız bir eğitimdir. Yazın okullar açık olacak yorumu kesinlikle doğru değil.”