Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye’de El Bab bölgesinde Türkiye birliğini bombalayan ve 4 askeri öldüren uçakla ilgili açıklamalarda bulundu.

Işık, “Uçak Şam’ın kontrolünde kalkmış, o konuda eminiz, ama İHA kimin kontrolünde kalktı onu araştırıyoruz” dedi.

Muharrem Sarıkaya'nın HaberTürk'teki haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Alanya’daki toplantıda, “Saldırıyı ne Rusya ne de Suriye rejimi yapmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Lovrov’un açıklamasının ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı da yanına alıp sabaha karşı Tahran’a gitmesi dikkatleri İran'a çevirdi.

Çavuşoğlu da Lübnan gazetesine verdiği demeçte, “blame game (suçlama oyunu)”in devam ettiğini belirterek, “Ruslar, ‘Saldırıyı doğrudan Suriye rejimi yapmadı’ demiyor, ama o uçakların saldırı gücünün olmadığını ve rejimin de İHA’sının bulunmadığını söylüyorlar” açıklamasında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Tahran’a sabaha karşı gitmelerinin gerekçesini, “KKTC’de bulunuyorduk, uçak o saatte kalktığı için mecburen sabaha karşı gittik, apar topar gitmiş değiliz” diye açıkladı.

Türkiye askerine uçakla yapılan saldırının Tahran ziyaretinde ele alındığı iddiasını da yalanladı ve şunları söyledi:

“Tahran ziyaretimizin uçakla ilgisi yoktu; o konu ele alınmadı, gündeme gelmedi. Suriye’de barışın sağlanmasına dönük süregelen görüşmelerin 4’üncüsü için gittik. Ateşkesin nasıl sağlanacağı, insani yardımların nasıl ulaştırılacağı, ateşkesin ardından atılacak adımları görüşüyoruz. Uçakla alakalı değildi.”