AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı Şahin'i BDP'li vekiller hakkındaki sözleri nedeniyle eleştirdi. Çelik daha önce de Uludere kurbanları hakkındaki yorumu nedeniyle uyarmıştı.

 

AK  Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, İdris Naim Şahin'in Diyarbakır'daki olayların ardından BDP'li milletvekilleri için yaptığı yorumu üst kapalı olarak eleştirdi.

 

Gazetecilerin "Uludere kurbanları için 'figüran' demiş ve siz tepki göstermiştiniz. BDP'li vekiller için de bu kez '18 tane zavallı milletvekili' yorumunda bulundu. Siz bu yaklaşımı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna daha önceki açıklamalarını hatırlatarak yanıt verdi.

 

Siyasette rekabetin esas olduğunu vurgulayan Çelik, mücadelenin husumete dönüşmemesi uyarısını tekrarladı.

 

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada yaptığım tüm açıklamalarda kim olursa olsun siyasetin rekabetle yapıldığını ve siyasetin hiçbir zaman husumete dönüştürülmemesi gerektiğini söyledim. Ve bu rekabet asla nezaketi öteleyen bir üsluba dönüşmemeli. Rekabet nezaketten uzak olursa yola devam edemezsiniz. İster iktidar, ister muhalefet, ister bakan, ister milletvekili; hepimizin bu sürece katkıda bulunması gerekiyor."

 

Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin kısmen iptal ettiği 'Tam Gün Yasası' ile ilgili de şunları söyledi:

 

"Doktorlar hayatımızı emanet ettiğimiz kişilerdir. Doktorların rahatsız edilmesi kesinlikle düşündüğümüz bir şey değil. Ancak biz insanımızın sağlığını muayenedeki hekimlere emanet etmeyeceğiz. CHP’ye sorarsanız "Biz de tam gün istiyoruz ama AK Parti’nin tam gününü istemiyoruz" diyorlar. Bu bir çelişkidir. Hastanelerin muayenehanelere açılan bir tünel olarak görülmesine karşıyız. Gerekçeli karar yayınladıktan sonra değerlendireceğiz ama tamamen eskiye dönüş söz konusu değil." (NTVMSNBC)