Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Tiyatroların özelleştirilmesi ile ilgili konuda açıklama yapmam. O konuda henüz Bakanlar Kurulu'na gelmiş bir görüş yok, gazete haberi üzerine bir değerlendirme yapmam" dedi.

 

Bakan Günay, Antalya'nın Demre ilçesindeki Myra Antik Kenti'nde devam eden Andriake-Myra kazılarında incelemelerde bulundu.

 

İnceleme sırasında bir gazetecinin "Tiyatroların özelleştirilmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Bakan Günay, "Tiyatroların özelleştirilmesi ile ilgili konuda açıklama yapmam. O konuda henüz Bakanlar Kurulu'na gelmiş bir görüş yok. Gazete haberi üzerine bir değerlendirme yapmam" dedi.

 

Gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Devlet eliyle sanat olmaz, tiyatroları özelleştireceğiz" yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine ise Bakan Günay, bu konuda da açıklama yapmayacağını söyledi.

 

Bakanların ya da Başbakan'ın gazetedeki haberlere göre açıklama yapmayacaklarını, görüş belirtmeyeceklerini ifade eden Günay, "Konu gelir, ilgili kurullarda değerlendiririz. Bakanlar Kurulu'nda değerlendiririz" diye konuştu.

 

Bugün arkeolojik inceleme için Demre'de bulunduğunu kaydeden Bakan Günay, "Bugünkü gündemim buradaki arkeolojik incelemeler" dedi.