MARDİN - Kurban Bayramı dolayısı ile Mardin ve ilçelerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Muammer Güler Türkiye-Rojava sınır hattında örülen duvara ilişkin basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Gazetecilerin duvar ile ilgili sorusunu, "Örülen duvar falan yok. Öyle speküle edilen bir takım iddialar var" diye yanıtlayan Güler, şunları söyledi: "Orada yapılan duvar, bir mayınlı alandan vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik bir duvardır. Hiç kimsenin sınıra bir duvar çektiği falan yoktur. Konu yanlış intikal ettiriliyor. Şov vari hareketlerle de farklı bir algı yaratılmaya çalışılıyor."

"Türkiye Cumhuriyeti devleti orada ne yaptığını çok iyi biliyor" diyerek açıklamasına devam eden Güler, "Onunla kimin korumasını sağlayacağını çok iyi biliyor. Biz bu konunun takipçisiyiz. Orada vatandaşa sıkıntı olacak, Suriye ile aramıza duvar örülecek bir şey yoktur. Suriye ile aramızda duvar mı olur? 910 kilometrelik bir sınırda duvarla başa mı çıkılır? Buna çocuk mu inanır, başkası mı inanır bilmiyorum" dedi. (Yüksekova Haber)